KTH Innovation Discovery Program
Är du forskare på KTH och nyfiken på innovation? Vill du lära dig mer om hur det fungerar och ta reda på om dina forskningsresultat skulle kunna skapa nytta på marknaden? Då ska du anmäla dig till KTH Innovation Discovery Program!

Om Discovery Program
Om du har forskat på KTH i några år så har du säkert hört ord som impact, kommersialisering och samhällsnytta. Men vad betyder det egentligen? Hur gör man för att ta sin forskning från labbet till marknaden, och hur vet jag om det är något för mig?
Konkret och relevant kunskap
I KTH Innovation Discovery Program ger vi dig konkret och relevant kunskap inom ämnet – under sex entimmes workshops utspridda under vårterminen.
Du får också undersöka om din egen forskning skulle kunna bli en innovation och reda ut om och i så fall hur du skulle kunna vara med på en sådan resa.
För dig som är forskare på KTH
Vi på KTH Innovation har utvecklat programmet speciellt för dig som är forskare på KTH. Vi har femton års erfarenhet av att stötta forskare från idé till innovation, och har utvecklat modeller och processer som används av hundratals ledande organisationer i hela världen.
Programmet är öppet för alla forskare på KTH, från doktorander till professorer.
Fysiskt och digitalt
Majoriteten av programmet genomförs digitalt, men vissa träffar sker fysiskt på Teknikringen 1.
Varför ska jag gå Discovery Program?

Det här programmet är perfekt för dig som är nyfiken på innovation och vill lära dig mer, men som ännu inte är säker på om det är något för dig.
I ett större perspektiv
Att ha erfarenhet av innovation och impact blir allt mer meriterande inom akademin. Om du har koll på din forsknings potential så kommer du skriva bättre ansökningar och öka din chans att säkra finansiering för din forskning. Nya innovationer behövs också ständigt för att möta samhällets utmaningar.
Dessutom kommer du att utöka ditt nätverk utanför ditt eget fält, vilket kommer ge dig nya kreativa perspektiv och idéer.
När du gått programmet kommer du ha koll på:
- Vad ord som kommersialisering, impact, nyttiggörande och innovation faktiskt betyder.
- Vilka olika kompetenser som behövs när man utvecklar en idé och vilken roll du själv skulle kunna (och vilja) ha.
- Om det finns spännande resultat i din egen forskning som skulle kunna gå att ta vidare mot marknaden.
- Vilka steg man behöver ta för att gå från idé eller forskningsresultat till en ny eller förbättrad produkt eller tjänst som implementerats på marknaden.
- Hur du kan förklara vad du jobbar med så att folk förstår och vill veta mer.
- Hur lärarundantaget, bisyssleregler och immaterialrätt fungerar.
- Vilka finansieringsmöjligheter som finns för att till exempel söka patent eller utveckla en prototyp.