Till innehåll på sidan

KTH Innovation Discovery Program

Är du forskare på KTH och nyfiken på innovation? Vill du lära dig mer om hur det fungerar och ta reda på om dina forskningsresultat skulle kunna skapa nytta på marknaden? Då ska du anmäla dig till KTH Innovation Discovery Program!

Om programmet

Programmet innehåller: Sju lunchworkshops under vårterminen. Ett individuellt möte med en affärsutvecklingscoach från KTH Innovation. 

Programmet ges: en gång per år, under vårterminen.

Viktiga datum: Anmäl dig senast 15/1, 2023. Workshops 25 januari (på plats), 8 februari (via Zoom), 22 februari (via Zoom), 8 mars (via Zoom), 22 mars (via Zoom), 26 april (via Zoom), 10 maj (på plats). 

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt.

Vem kan ansöka? Forskare, doktorander och anställda vid KTH som är nyfikna på innovation och vill lära sig mer om impact och att nyttiggöra forskningsresultat. 

Efter programmet: Du kommer ha ökat dina kunskaper om innovation, veta vad som behövs för att ta forskningsresultat till marknaden, och vilket stöd du kan få. Du kommer också ha en bättre förståelse för om det finns spännande resultat i din egen forskning som skulle kunna gå att ta vidare mot marknaden.

Intresserad av Discoveryprogrammet?

Missade du anmälningsperioden till programmet? Skriv upp dig så skickar vi dig ett mail när det är dags nästa gång. 

Om Discovery Program

Om du har forskat på KTH i några år så har du säkert hört ord som impact, kommersialisering och samhällsnytta. Men vad betyder det egentligen? Hur gör man för att ta sin forskning från labbet till marknaden, och hur vet jag om det är något för mig?

Konkret och relevant kunskap

I KTH Innovation Discovery Program ger vi dig konkret och relevant kunskap inom ämnet – under sex entimmes workshops utspridda under vårterminen.

Du får också undersöka om din egen forskning skulle kunna bli en innovation och reda ut om och i så fall hur du skulle kunna vara med på en sådan resa.

För dig som är forskare på KTH

Vi på KTH Innovation har utvecklat programmet speciellt för dig som är forskare på KTH. Vi har femton års erfarenhet av att stötta forskare från idé till innovation, och har utvecklat modeller och processer som används av hundratals ledande organisationer i hela världen. 

Programmet är öppet för alla forskare på KTH, från doktorander till professorer.

Fysiskt och digitalt

Majoriteten av programmet genomförs digitalt, men vissa träffar sker fysiskt på Teknikringen 1. 

Varför ska jag gå Discovery Program? 

Porträtt Ioanna Sapouna

Innan jag gick med i programmet trodde jag att innovation bara var för de som är jättebra på marknadsföring och entreprenörskap, men vem som helst kan bidra med nya idéer till marknaden om de bara träffar rätt personer! KTH Innovation Discovery Program gjorde just det för mig.

- Ioanna Sapouna, doktorand på avdelningen för Glykovetenskap vid KTH , och deltagare i KTH Innovation Discovery Program våren 2022.

Det här programmet är perfekt för dig som är nyfiken på innovation och vill lära dig mer, men som ännu inte är säker på om det är något för dig.

I ett större perspektiv

Att ha erfarenhet av innovation och impact blir allt mer meriterande inom akademin. Om du har koll på din forsknings potential så kommer du skriva bättre ansökningar och öka din chans att säkra finansiering för din forskning. Nya innovationer behövs också ständigt för att möta samhällets utmaningar.

Dessutom kommer du att utöka ditt nätverk utanför ditt eget fält, vilket kommer ge dig nya kreativa perspektiv och idéer.

När du gått programmet kommer du ha koll på:

  • Vad ord som kommersialisering, impact, nyttiggörande och innovation faktiskt betyder.
  • Vilka olika kompetenser som behövs när man utvecklar en idé och vilken roll du själv skulle kunna (och vilja) ha.
  • Om det finns spännande resultat i din egen forskning som skulle kunna gå att ta vidare mot marknaden.
  • Vilka steg man behöver ta för att gå från idé eller forskningsresultat till en ny eller förbättrad produkt eller tjänst som implementerats på marknaden. 
  • Hur du kan förklara vad du jobbar med så att folk förstår och vill veta mer.
  • Hur lärarundantaget, bisyssleregler och immaterialrätt fungerar.
  • Vilka finansieringsmöjligheter som finns för att till exempel söka patent eller utveckla en prototyp.

Konkret, effektivt, och undersökande

Lunchworkshops

Under sex lunchworkshops går vi igenom grunderna i innovationsutveckling. Alla tillfällen leds av personer med stor relevant erfarenhet och kunskap inom ämnet. 

Vid varje workshop får du också testa och diskutera din forskning och dina idéer med de andra deltagarna. 

Hitta spännande resultat i din forskning

Under programmets gång får du också prata om din forskning med en coach från KTH Innovation som har erfarenhet av just ditt område. Tillsammans försöker ni hitta spännande idéer eller resultat att som skulle kunna gå att ta vidare mot marknaden.

Avslutande uppgift och träff

Den sista träffen sker fysiskt på plats hos KTH Innovation på Teknikringen 1. Alla deltagare som genomför en mindre avslutande uppgift får ett intyg på genomfört program som bevis på din kunskap.

Programmet är inte poänggivande.