Till innehåll på sidan

KTH Innovations mentorprogram

I KTH Innovations mentorprogram kan du som är forskare på KTH få en engagerad mentor som tillsammans med KTH Innovation guidar dig på vägen från idé eller forskning till tillämpning och kommersialisering.

Om programmet

Programmet innehåller: Sex individuella möten med din mentor. Gemensam kick-off och avslutning med de andra deltagarna i programmet. 

Programmet ges: två gånger per år, en gång per termin

Programmet pågår: Sex månader med start i januari och september.

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt 

Ansökningsperiod: Ansökan till vårens program är öppen till 23.59, 1 december, 2021. Starta din ansökan här.

Vem kan ansöka? Forskare, doktorander och anställda vid KTH (både individuellt och i team) med idéer och konkreta forskningsresultat som har potential att skapa nytta och värde på marknaden.Team som går KTH Innovations förinkubatorsprogram kan också söka till programmet. Du ska vara beredd att lägga ned tid och engagemang på att utveckla ditt nyttiggörandeprojekt tillsammans med en mentor.

Efter programmet: kommer du ha utvecklat ditt nyttiggörandeprojekt, ökat ditt kontaktnät inom näringslivet och dina kunskaper inom impact och kommersialisering.

En erfaren mentor från näringslivet

I KTH Innovations mentorprogram matchar vi dig med en erfaren och engagerad mentor från näringslivet. Medlemmarna i vårt mentornätverk arbetar utanför den akademiska världen och har alla många års erfarenhet från startups eller industrin. De engagerar sig gratis för att hjälpa fler forskare från KTH att omvandla sina resultat och idéer till något som kan skapa nytta och värde på marknaden.

Tillsammans med KTH Innovation hjälper din mentor dig att utveckla ditt nyttiggörandeprojekt, ger dig nya perspektiv och öppnar dörrar utanför akademin.

Sök till KTH Innovations mentorprogram!

Ansökan till KTH Innovations mentorprogram är öppen till den 1 december, 2021. 

Sex träffar under sex månader

Hitta din idé

För att du ska få ut så mycket som möjligt av programmet vill vi gärna att du ska ha en idé eller forskningsresultat att fokusera på. 

Om du är intresserad av KTH Innovations mentorprogram, men inte har en idé ännu är ett bra första steg är att göra KTH Innovations självtest. Där får du direkt feedback på potentialen i din forskning, så att vi tillsammans kan börja ta steg mot samhällsnytta och kommersialisering. Det ger dig också högre chans att komma in på programmet!

Under sex månader träffar du din mentor ungefär en gång i månaden. Du bokar själv in träffarna så att de passar dig och ditt schema. Vi förväntar oss att du är beredd att spendera tid och energi på programmet.

En plan att följa

KTH Innovation har utvecklat ett ramverk för varje träff, men du och din mentor bestämmer tillsammans exakt vad ni vill ta upp under era möten. Till exempel kan det handla om att skapa och genomföra en plan för:

  • Vilket problem du vill lösa och hur dina forskningsresultat eller din idé kan bidra till lösningen
  • Att hitta en fungerande affärsmodell och få feedback från potentiella kunder
  • Att bygga ett fungerande team 
  • Dina nutida och framtida utmaningar 

Parallellt stöd från KTH Innovation

Din mentor ger dig nya perspektiv på dina frågor. Samtidigt får du stöd från din affärsutvecklingscoach på KTH Innovation, som stöttat hundratals idéer från KTH. Kombinationen gör att du kommer snabbare framåt med ditt nyttiggörandeprojekt och lär dig mer på vägen! 

Nätverka med andra forskare

Ta tillfället att nätverka med andra forskare på KTH som är intresserade av impact, nyttiggörande och kommersialisering. Alla deltagare startar och avslutar programmet gemensamt vid en träff i KTH Innovations lokaler på Teknikringen 1, KTH:s nya mötesplats för innovation.

Antagningskriterier

KTH Innovations mentorprogram är till för dig som:

  • är forskare eller doktorand på KTH, eller går KTH Innovations förinkubatorprogram
  • har en idé eller ett forskningsresultat som du vill utveckla mot bredare användning
  • är redo att lägga tid och energi på att arbeta tillsammans med din mentor

Ansök till KTH Innovations mentorprogram

Ta chansen att vidga dina vyer, utveckla ditt nyttiggörandeprojekt, och lära dig från personer med stor erfarenhet från industri och startups.

Ansök nu!

Lauren McKee and Amparo Jimenez Quero

"Som forskare så rör vi oss ofta i samma cirklar så att höra någon säga ”det är en bra idé, det kan funka” är inspirerande."

- Amparo Jimenez Quero, KTH-forskare

"Om så bara en procent av din hjärna känner att det kan vara ett alternativ att starta företag så kan du lära dig massor. Jag rekommenderar programmet till 100%!"

- Lauren McKee, KTH-forskare

Mohamad Takwa

"KTH Innovations mentorprogram var välstrukturerat och trevligt att vara med i. Det fyller en viktig funktion att ge forskare möjligheten att få kontakt och lära sig från entreprenörer och innovatörer som har gjort en liknande resa. Som KTH-alumn var jag också glad att se mångfalden av innovationer. Lauren är en driven forskare och jag ser fram emot att se hennes innovation och affärsidé växa till ett företag."

Mohamad Takwa, forskare, entreprenör och investerare

Vill du bli mentor?

Har du erfarenhet som kan hjälpa innovationer från KTH att utvecklas? Anmäl intresse och läs mer om att bli mentor.  

Innehållsansvarig:KTH Innovation
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2021-11-19