Till innehåll på sidan

KTH Innovations förinkubatorprogram

KTH Innovations förinkubatorprogram är ett 12-månaders program för lovande startup-projekt från KTH. Ge oss ett år så ger vi dig allt som krävs för att flyga!

Tre bilder i ett collage. 1: kvinna på scen, man visar kvinna något på telefon, leende kvinna

Programmet i korthet

Programmet ger dig: Praktiska lunchworkshops varje vecka, gratis kontorsplats på Teknikringen 1, personlig coaching med hög prioritet. Communityaktiviteter och specialerbjudanden från våra partners. Möjlighet till 250 000 kr i investering från KTH Holding. 

Programmets längd: 12 månader, med start i mitten av höstterminen eller vårterminen.

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. Vi tar inte heller något ägande i din idé. 

Ansökningsperiod: Januari/februari och augusti/september.

Antagningskriterier: Team ledda av studenter, forskare eller anställda på KTH som har börjat utveckla en idé eller skapa nytta med sin forskning och vill vara redo att lansera en produkt eller tjänst på marknaden inom ett till två år. 100% av teamet behöver inte ha en KTH-koppling för att ni ska kunna söka.

Efter programmet: Efter programmet kommer du ha tagit stora steg i utvecklingen av ditt projekt. Det övergripande målet är att hitta din första kund och att ha din första produkt eller tjänst redo för lansering. Du kommer att ha ökat dina kunskaper om affärsutveckling och kommersialisering och har byggt upp ditt eget nätverk.

Extra stöd och utveckling

KTH Innovations förinkubatorprogramär till för dig som vill fokusera extratid och kraft på din idé. Här får du ett år av extra stöd, kontorsplats och blir en del av en stöttande community.

Det här ingår i programmet

Teamen i programmet får kontorsplats i KTH Innovations Innovation Studios på Teknikringen 1 , centralt på Campus.

Intresserad av KTH Innovations förinkubatorprogram?

Ansökan till KTH Innovations förinkubatorprogram öppnar igen i augusti 2022. Skriv upp dig så skickar vi dig en påminnelse! Om du börjar utveckla din idé redan nu har du högre chans att komma in! 

Här, i centrum för innovation på KTH, utvecklas ni tillsammans med andra team som också jobbar för att göra verklighet av sina idéer. Varje vecka träffas ni över lunch och tar del av ett skräddarsytt workshop-program.

Ni får också tillgång till vårt makerspace och produktionsstudio. Tillsammans med programmets över 200 alumniprojekt  bildar ni en stöttande community, som växer och utvecklas tillsammans. Över 80% av projekten i programmet avslutar det framgångsrikt. 

Deltagare i programmet får också en möjlighet att få en erfaren extern mentor via KTH Innovations mentorsprogram, och att pitcha för 250 000 kronor i investering från KTH Holding .

Teamen i programmen får också tillgång till erbjudanden från våra partners.

Sagt om programmet

Se vad några av deltagarna tycker om KTH Innovations förinkubatorprogram.

Porträtt av Xuecong (Sabrina) Liu på KTH Campus

- Det är inspirerande att höra från andra framgångsrika grundare från programmet som delar med sig av sina erfarenheter. Det är också väldigt kul att lära känna alla andra i batchen och träffa människor som är så engagerade i sin idé.

- Xuecong (Sabrina) Liu, KTH-student och medgrundare av Riedia

Vem kan söka?

Alla team som drivs av nuvarande studenter, forskare eller anställda på KTH kan söka till programmet. Du har kommit en bit i utvecklingen av din idé och vill satsa på att lansera en produkt eller tjänst på marknaden om ett till två år. 100% av teamet behöver inte ha en KTH-koppling för att ni ska kunna söka. Vi välkomnar mixade team.

Inte redo att söka ännu?

Om du inte känner dig redo att ansöka till programmet så kan du alltid ta kontakt med oss ändå. Klicka här för att börja utveckla din idé!  Du behöver aldrig ansöka för att ta del av vårt öppna stöd.

Hur funkar det?

Vi har utvecklat en strukturerad och beprövad process som ger resultat. Här kan du läsa mer i detalj hur programmet fungerar och vad som ingår. 

Vanliga frågor

Programmets alumner

Nästan 200 projekt har gått KTH Innovations förinkubatorprogram. Här är några av dem! 

Airmee

Batch 3

Optimerar logistik i städer baserat på forskning från KTH.

Ellure

Batch 7

En ny era av skräddarsydda skönhetsprodukter.

imagiLabs

Batch 5

Lär unga tjejer att koda genom kreativitet och samarbete.

Klimato

Batch 8

Beräknar och kommunicerar matens klimatpåverkan.

Alla programmets alumner