The future needs GIANTS

Giants är en satsning från KTH för unga kvinnor och ickebinära* som vill utforska teknik och veta mer om våra tekniska utbildningar inom Datateknik, IT, Elektroteknik, Maskinteknik och Teknisk fysik. The future needs GIANTS är för dig som gillar att bygga, skapa och testa nya saker. För dig som gillar robotar, sladdar, spela spel och vara kreativ tillsammans med andra. Eller som är nyfiken på ovanstående, även om du inte provat förut.

Inspirationsevenemang på KTH campus

Inom Giants anordnas evenemag för dig som vill lyssna på inspirerande föreläsningar, testa på praktiska workshops och träffa studenter som kan berätta om hur det är att plugga på KTH. Senaste evenemanget med 250 deltagare ägde rum i november 2019.

Håll dig uppdaterad 

Följ oss på vårt instagramkonto @kthgiants  för att inte missa kommande evenemang och för att följa studentlivet på KTH! Du kan även prenumerera på vårt nyhetsutskick för att få aktuell information om KTH:s utbildningar och för att inte missa kommande spännande event på KTH campus.

Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsutskick

*alla som identifierar sig som kvinna eller ickebinär är välkomna.

”Giants gjorde mig mer säker på vad jag ville plugga”

För två år sedan var Maja Tennander deltagare på Giants, nu går hon tredje året på Datateknik på KTH och var fadder för en grupp deltagare på Giants i november 2019.

Läs mer om Majas upplevelse av Giants här!

Studentbloggen

Följ Madeleine, Oscar och Malin som bloggar om livet som KTH-student

Läs studentbloggen 

Föreläsare 2019

Elena Fersman

Elena Fersman är forskningsdirektör inom artificiell intelligens hos Ericsson. Hon ansvarar för ett team på 100+ forskare i Sverige, USA, Indien, Ungern och Brasilien. Hon är också docent och adjungerad professor i cyber-fysiska system specialiserad i automatisering vid KTH.

Hon har en doktorsexamen i datavetenskap från Uppsala universitet, en civilingenjör i ekonomi och ledning från St. Petersburg Polytechnic University och gjorde en postdoc vid universitetet Paris-Saclay. Sedan april 2019 är Elena medlem i styrelsen för RISE Research Institute of Sweden. 

Läs en intervju med Elena här

Michelle Kadir

Michelle Kadir har nästan femton års erfarenhet av den digitala revolutionen inom musikbranschen. Hon var den första kvinnan i Spotifys produkt- och teknikorganisation och har varit en av de medverkande till att få Spotify växa från ett start up till ett stort framgångsrikt företag. Idag är Michelle VP Artist Services på Sony Music med fokus på nästa era inom musikbranschen.

Michelle utnämndes till en av Sveriges framtida kvinnliga ledare 2016 och årets supertalent 2017. ”Att växa upp i en av Stockholms förorter har gjort mig passionerad att jobba med ungdomar och mot mångfald, särskilt inom arbetsområdet.”

Läs en intervju med Michelle här

Medverkande organisationer

Dessa utbildningsprogram kan du träffa på KTH Giants

Kontakt

För mer information angående Giants, vänligen kontakta projektledare Alina Lingnau.