The future needs GIANTS

Giants är en satsning från KTH för unga kvinnor* och ickebinära som vill utforska teknik och veta mer om våra tekniska utbildningar. The future needs GIANTS är för dig som gillar att bygga, skapa och testa nya saker. För dig som gillar robotar, sladdar, spela spel och vara kreativ tillsammans med andra. Eller som är nyfiken på ovanstående, även om du inte provat förut.

Årets event äger rum den 9 november 2019, kl. 10:00 på KTH:s campus i Stockholm.

Anmälan är stängd

Efterfrågan har varit stor och de 250 platserna för årets evenemang tog slut fort. Har du inte hunnit anmäla dig? Följ oss på vårt instagramkonto @kthstudent  där vi kommer sända live från KTH Giants 2019! Du kan även prenumerera på vårt nyhetsutskick för att få aktuell information om KTH:s utbildningar och för att inte missa kommande spännande event på KTH campus.

Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsutskick

*alla som identifierar sig som kvinna eller ickebinär är välkomna.

Hitta hit
Eventen startar kl. 10:00 i sal F1 på KTH:s campus i Stockholm.
F1 (Alfvénsalen), Lindstedtsvägen 22

Vägbeskrivning, kollektiva färdmedel
KTH ligger i norra delen av centrala Stockholm och har goda förbindelser med kollektivtrafik. Man kan ta sig hit med tunnelbana, buss eller Roslagsbanan

SL - Storstockholms Lokaltrafik

”Giants gjorde mig mer säker på vad jag ville plugga”

För två år sedan var Maja Tennander deltagare på Giants, nu går hon tredje året på Datateknik på KTH och ska vara fadder för en grupp deltagare på Giants den 9 november.

Läs mer om Majas upplevelse av Giants här!

Studentbloggen

Följ Madeleine, Oscar och Malin som bloggar om livet som KTH-student

Läs studentbloggen 

Vad kan man förvänta sig på eventet?

Inspirerande föreläsningar

“Är jag tillräckligt smart för att plugga det här?” och framtidens robotar är båda ämnen som inbjudna gäster har föreläst om tidigare år. Våra talare är ofta före detta KTH-studenter som kan ha gått igenom samma känslor som du inför valet av utbildning. 

Träffa programmen och Tech Fair


Lärare och studenter från våra program berättar om livet på KTH och möjligheterna efteråt. Fråga om allt du undrar över! Här finns även föreningar, spelhörna och pratande robotar som gillar selfies.

Workshops

Det bästa (och roligaste!) sättet att få känsla för en utbildning är att prova på den. Under dagen kommer våra studenter anordna workshops så att du kan testa på att exempelvis löda eller programmera. Inga förkunskaper krävs.

Rundvandring på KTH campus


Få en känsla för KTH genom att följa med på en rundvandring på campusområdet. Studenterna guidar dig till de viktigaste platserna du behöver känna till.

Föreläsare

Elena Fersman

Elena Fersman är forskningsdirektör inom artificiell intelligens hos Ericsson. Hon ansvarar för ett team på 100+ forskare i Sverige, USA, Indien, Ungern och Brasilien. Hon är också docent och adjungerad professor i cyber-fysiska system specialiserad i automatisering vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Hon har en doktorsexamen i datavetenskap från Uppsala universitet, en civilingenjör i ekonomi och ledning från St. Petersburg Polytechnic University och gjorde en postdoc vid universitetet Paris-Saclay. Sedan april 2019 är Elena medlem i styrelsen för RISE Research Institute of Sweden. Elena har medförfattat över 50 patentfamiljer.

Läs mer om Elena här

Michelle Kadir

Michelle Kadir har nästan femton års erfarenhet av den digitala revolutionen inom musikbranschen. Hon var den första kvinnan i Spotifys produkt- och teknikorganisation och har varit en av de medverkande till att få Spotify växa från ett start up till ett stort framgångsrikt företag. Idag är Michelle VP Artist Services på Sony Music med fokus på nästa era inom musikbranschen.

Michelle utnämndes till en av Sveriges framtida kvinnliga ledare 2016 och årets supertalent 2017. ”Att växa upp i en av Stockholms förorter har gjort mig passionerad att jobba med ungdomar och mot mångfald, särskilt inom arbetsområdet.”

Läs mer om Michelle här

Medverkande föreningar

Ett urval av KTH:s utbildningsprogram

Kontakt

För mer information angående Giants, vänligen kontakta projektledare Alina Lingnau.