Hoppa till innehåll

Serie: Datateknik, Informationsteknik och Medieteknik – Intervju med Medieteknikstudent

Sist ut i denna intervjuserie (föregående intervjudelar hittar ni HÄR och HÄR) har vi Erik. Han är uppvuxen i Kvicksund och pluggar tredje året på Civilingenjörsprogrammet inom Medieteknik. 
Detta är en bild på Erik. Han står framför en tegelvägg och bär en mörkblå t-shirt.

 

Namn: Erik Meurk

Pluggar: Civilingenjör inom Medieteknik

Årskurs: 3

Uppvuxen: Kvicksund (mellan Västerås och Eskilstuna)

Berätta både hur och varför valet föll på detta program?

”Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker och utmana mig själv. Detta, kombinerat med mitt intresse för teknik och media, gjorde att Medieteknik på KTH verkade passa mig perfekt. Att få pröva på olika saker var oerhört viktigt för mig eftersom jag inte vet vad exakt jag vill göra i framtiden. Det fanns egentligen aldrig något annat val; för mig var det antingen Medieteknik eller någon helt annan utbildning (som då inte är en civilingenjörsutbildning) då jag inte är särskilt intresserad av ämnena på de andra programmen!”

Berätta om den roligaste kursen du läst under din utbildning hittills?

”Den roligaste kursen jag läst var en fotografi kurs där man fick lära sig fysiken och tekniken bakom fotografi. Det var oerhört intressant (framförallt eftersom jag fotar mycket på fritiden) och man fick verkligen lära sig hur allting fungerade!”

Vad har varit mest utmanande under din utbildning hittills?

”För mig har det nog faktiskt varit att plugga på distans tyvärr. En stor del av att plugga på KTH för mig är att hänga på Campus med vänner och gå på en massa roliga event och pubar. Att bara vara hemma och endast göra själva studiebiten har varit tråkigt. Det har varit en stor utmaning att hålla sig motiverad genom de mörka vinterdagarna! Det gäller att ha rutiner och att höras med kompisar varje dag.”

Vad vill du jobba med efter din utbildning?

”I ärlighetens namn så vet jag inte fortfarande helt vad jag vill jobba med. Jag vet att jag vill syssla med något inom Medieteknik, men om det är att designa gränssnitt på Spotify eller göra VR-spel är en fråga för framtiden. Just nu fokuserar jag på att lära mig så mycket jag kan och se vad jag tycker är roligast. Det är det som är det bästa med att bli civilingenjör – i grunden blir man en problemlösare och låser sig inte i en bransch eller ett yrke. Framtiden och alla dörrar hålls öppna vilket är perfekt för mig!”

Varför anser du att man ska välja Medieteknik?

”Om man är intresserad av mycket men framförallt media och teknik så passar programmet perfekt. Dessutom kommer man träffa massor med härliga och kreativa människor som har massvis av roliga intressen som musik, foto och film. Har hört att en del andra program kallar oss ”hipsters på KTH” för att många pysslar med dessa saker. Huruvida detta är sant eller inte vet jag inte, men det går i alla fall fantastiskt roliga människor här vilket gör det så mycket roligare att plugga!”

/Maha

 

Alumnintervju: Eveline

Idag ska ni få höra Evelines tankar kring KTH och hennes jobb efter examen. Eveline tog examen från KTH 2019 och pluggade till Civilingenjör i Energi och Miljö med en master inom Hållbar Teknik. Jag känner Eveline då hon som jag var studentambassadör för KTH och vi jobbade på flera event tillsammans. 

Vad var det bästa med att plugga på KTH?

Att det fanns så otroligt bra studentliv (vilket jag inte alls trodde innan jag började). Under mina studier var jag verkligen aktiv i studentlivet kan man säga. Jag hann med att både vara chef för studentbaren, vice ordförande för programmet, aktiv i KTHs studentmässa, THS Armada, som event team leader och hållbarhetsansvarig för alla events, samt marknadsföringsansvarig i en projektorganisation, Project Destination, och slutligen fanbärare för sektionen där jag fick gå på nobelmiddagen (coolast upplevelsen jag varit med om!).

bild på Eveline i smeck
Eveline precis innan hon ska vara fanbärare på Nobelmiddagen

Jag kan verkligen rekommendera att engagera sig, man lär sig så mycket och träffar massa inspirerande människor som man aldrig hade träffat annars! Man kan även få chansen att resa, till exempel läste jag en kurs där vi åkte till Argentina och Brasilien i några veckor.

Bild på Eveliene med kompisar framför Jesus i Rio
Eveline framför Jesusstatyn i Rio de Janeiro, Brasilien

Vidare tyckte jag det var härligt att KTH känns som en liten studentstad i sig då campus är så stort, men sen när man vill göra något annat än studentliv åker man in till stora staden Stockholm och där finns allt från konserter till museum, nöjesfält, butiker, bra caféer och restauranger. You name it. Man tror när man ska börja plugga att man vill ha studentliv i fe år – och det kan man absolut få på KTH också om man vill – men ibland är det skönt att ta en paus från studentlivet även fast det är superkul. Och då är Stockholm perfekta platsen!

Varför ska man välja Civilingenjör i Energi och Miljö på KTH? Eller skulle du ha valt annorlunda nu?

Jag valde programmet för att jag alltid varit väldigt intresserad av just energi- och miljöfrågor och jag ville lära mig mer och förstå varför vi har de miljöproblem som vi idag har. Såhär i efterhand är jag jätteglad att jag valde något som jag genuint var intresserad av, annars hade jag aldrig orkat plugga i fem år.

Hade jag valt program idag hade jag nog valt samma program igen, kanske att jag hade velat ha in lite mer projektledning men samtidigt är det sånt som man bäst lär sig genom att göra i verkligheten och inte genom att läsa om det i skolan, men det är min åsikt 🙂 Det som var fördelen med att gå energi och miljö var att det var en ganska bred linje.

I grund och botten tror jag att det viktiga är att man väljer det som man tycker är intressant, för i slutändan spelar det faktiskt inte så stor roll vilket program du valt när du ska söka jobb. På mitt jobb tex är det en kvinna som läst kemi, men nu jobbar hon med tåg.

Vad jobbar du som nu och vad gör du om dagarna?

Jag jobbar på SJ som produkt- och konceptansvarig. Som produktansvarig är man produktledare, dvs att man ska driva igenom produkter från idé till lansering och sedan följa upp att produkterna levererar det resultat som man ville ha. Man är typ en projektledare fast man är ansvarig för produkter istället för projekt.

Det som är roligt med jobbet är att man gör så mycket olika saker och har chans att själv driva igenom saker och förändra. Det kan vara allt från att ta fram en ny produkt, tex tågluffarkort om sommaren för att man sett att hemestertrenden ökat till att man ska göra resor så trygga som möjligt för kund utifrån ett coronaperspektiv.

I min roll är det viktigt att hänga med lite i vad som sker i omvärld och vad kunder faktiskt efterfrågar. Samtidigt får man jobba med människor från alla olika delar av företaget, tex ena dagen kan jag sitta i möten kring marknadsföring, och nästa dag i fordonsmöten. Just den variationen passar verkligen mig.

bild på Eveline framför ett tåg på Vintern

Varför SJ?

Jag har alltid åkt väldigt mycket tåg då min familj är utspridd i landet. Och alltid tyckt att man fått en bra känsla för företaget. Sen är det ett företag med grön profil, vilket tilltalade mig. Men själva storyn är att jag var marketing manager i en organisation på KTH som hette Project Destination och då kom jag i kontakt med SJ och lyckades få dem att vilja ha föreläsning på KTH. I och med det skulle jag marknadsföra föreläsningen och sköta all kontakt med dem, varpå jag fick upp en bra dialog med företaget.

När det sedan var dags för föreläsningen så var deras Trainee med och vi klickade direkt och hon sålde in mig på deras traineeprogram. Först var jag inte helt övertygad men blev då medbjuden på ett Traineemingel, där jag fick träffa människor från kontoret och efter det var jag övertygad om att jag ville jobba där. Fick en riktigt bra känsla! Några månader senare hade jag fått rollen som Management Trainee på SJ!

Har du några tips till gymnasiestudenter som nu funderar på vad de ska plugga?

  • Välj utifrån intressen och det som du tycker verkar kul eller som du har en passion för! Annars blir studierna tusen gånger jobbigare. Tänk inte så mycket på prestige, utan välj det du tror skulle göra dig genuint lycklig. Kanske har du en dröm om att skapa hållbart smink och därför vill gå kemi?
  • Våga åka på utbyte! Jag for till Singapore och det var bland det bästa jag gjort!

bild på Eveline framför höghus i Singapore
Eveline på hennes utbyte i Singapore

  • Slutligen – don’t overthink! Fundera inte för mycket på val av skola eller om du tror programmet är för svårt. Våga prova, man kan alltid byta program eller skola! Det sägs att det man ångrar i livet är de saker man aldrig gjorde – klyschigt men jag tror nog det finns mycket sanning i det.

Hoppas att ni gillade alumnintervjun! Stayed tuned för fler intervjuer! /Aleks

Dricka kaffe som en ingenjör

Jag drack inte alls kaffe innan jag började på KTH, men började dricka kaffe då alla mina kompisar på KTH gjorde det. Jag är egentligen en tedrickare men jag tycker nu att kaffe är lika gott. När KTHs undervisning var på campus på Valhallavägen, och inte online, var frågorna när, var och om man har sin egen take away-kopp när man köper kaffe riktigt heta haha. KTHs studentledda tidning Osqledaren skrev till och med en artikel om olika kaffealternativ på KTH campus och jag tyckte att det var så kul och så ”ingenjörigt” att jämföra de olika kaffeställen analytiskt genom att jämföra saker som pris, kaffesort och antal koppar köpta. Om du vill läsa artikeln hittar du det i detta tidningsnummer.

Under COVID-pandemin, då jag och min sambo har suttit hemma så mycket, investerade vi i en kaffekapselmaskin och mjölkskummare som har varit så himla smidigt och gott att ha. För att sätta igång med kaffekapseldrickandet köpte vi även ett ”starter pack” som innehåll massa olika sorter av kaffekapslar. Även vi tog en analytisk approach till att hitta vilka kaffekapslar vi gillar mest genom att skapa ett Exceldokument och ge kaffekapslarna betyg och kommentarer.

bild på kaffesorter och byg som gavs av ALeks och Daniel samt deras kommentarer
Vårt fina Exceldokument hehe

Så nu kommer den viktigaste funderingen… Dricker du kaffe och i så fall vilket är ditt favoritkaffe? Kramar /Aleks

Coolaste huset på campus

I anslutning till campus Valhallavägen finns en cool byggnad som heter AlbaNova. Det är ett universitetscentrum där KTH samarbetar med Stockholms universitet och här finns institutioner för fysik, astronomi och bioteknik samlade. Jag har läst en fysikkurs där och innan jag började på KTH läste jag en kurs i astronomi också, men det händer fortfarande att jag går dit och sätter mig och pluggar eftersom jag gillar atmosfären där inne.

Jag tycker byggnaden är väldigt häftig och inte bara för att det bedrivs spännande forskning, utan för att arkitekturen är slående! Henning Larsen ritade huset och 2001 blev det utsett till ”Stockholms vackraste hus”. Dessutom finns Sveriges största optiska teleskop i ett observatorium högst upp i förbyggnaden på bilden nedan och som det inte var nog med det, så har flera filmer spelats in här!

Huvudentré till Albanova
Entrén till huvudbyggnaden är en cylinderformad konstruktion som inrymmer ett bibliotek och ovanför det ligger observatoriet med Sveriges största teleskop!

Insidan av huvudbyggnaden.
Insidan ser verkligen futuristisk ut. Glaspartierna i taket har designats så att solljuset reflekteras på vägen och korridorens böjning fortsätter lika långt bakom mig vilken ger en nästan ”oändlig” känsla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns många fina hus på campus men det här tycker jag sticker ut lite. AlbaNova ligger idag lite avsides, men just i detta nu så byggs ett nytt campus som kallas Albano och det tänkte jag skriva mer om på fredag. Spännande va!?

/Adsm

Varje campus har sin prägel

I december och januari gjorde jag en serie med reportage från KTH:s fem olika campus. Om ni har missat dem kommer här en snabbrepris:

  • Jag besökte Flemingsberg och pratade med Milan som läser datateknik!
  • Jag intervjuade Natalie som läser Industriell teknik och hållbarhet i Södertälje!
  • Jag var i Kista och tittade på campuset där och skrev om Johanna som går Informationsteknik!
  • Jag fick kontakt med Scheila som läser mastern Molekylära tekniker inom livsvetenskaperna i Solna!
  • Till sist skrev jag om Lydia som går på campus Valhallavägen och programmet Medicinsk teknik!

Utöver det stora campuset i Stockholm kändes det som att de mindre campusen hade sina egna nischer. I Flemingsberg fanns en närhet till vård och hälsa, i Kista fanns en tydlig koppling till IKT, Solna har forskning inom medicin och bioteknik medan Södertälje är en ort med stora industriverksamheter. De olika utbildningarna på orterna täcker många aspekter inom teknik och tillsammans med campus Valhallavägen finns en mängd utbildningar att välja på. Självklart finns det fler program än de jag presenterat i reportagen och här finns de alla samlade:

En tabell med utbildningar i Flemingsberg, Kista och Södertälje.
I Flemingsberg, Kista och Södertälje finns program som leder till både högskoleingenjör och civilingenjör. På KTH i Solna är det mer inriktat på forskning och utbildning på avancerad nivå, vilket går att läsa mer om på hemsidan.

Det känns som att det finns ett campus för alla som är intresserade av teknik. Jag själv var först inne på maskinteknikprogrammet i Södertälje innan jag bestämde att jag ville läsa i Stockholm. Är du också osäker på vilken ort som passar dig? Ingen fara, för snart är det öppet hus på KTH. Det blir ett digitalt event den 20 mars där lärare, studenter och studievägledare kommer vara tillgängliga. Missa inte det!

/Adam

Serie: Datateknik, Informationsteknik och Medieteknik – Intervju med IT-student

Näst ut i denna intervjuserie (föregående intervju hittar ni HÄR) är Annika, som läser till civilingenjör inom informationsteknik. Hon är uppvuxen i Stockholm och är inne på sitt tredje år på utbildningen.

Namn: Annika

Pluggar: Civilingenjör inom IT

Årskurs: 3

Uppvuxen: Stockholm

Berätta både hur och varför valet föll på detta program?

”IT har länge varit något som jag tyckt varit intressant och att programmet ger en kunskaper inom både mjukvara samt hårdvara såg jag som en fördel. Dessutom tyckte jag att det var positivt att man hade många masterprogram att välja mellan.”

Berätta om den roligaste kursen du läst under din utbildning hittills?

”Många kurser har varit roliga under mina tre år, men om jag måste välja en kurs skulle det vara människa-dator interaktion: Principer och design. Det var en väldigt nyttig kurs där jag under kursens gång fick en förståelse för hur pass mycket designen av en produkt kan påverka människan.”

Vad har varit mest utmanande under din utbildning hittills?

”Det mest utmanande för mig har varit programmering. När jag började på mitt program var jag en av dem som var nybörjare i programmering. Jag tyckte att det var svårt att förstå hur man skulle koda och tänka. Det som har hjälpt mig är att gå på föreläsningarna för att få en förståelse bakom alla koncept och teorier och sedan efter föreläsningarna sitta tillsammans med kompisar och fundera ut lösningar till olika uppgifter. KTH erbjuder även allmänhandledning som man kan gå på och som jag tagit hjälp av några gånger.”

Vad vill du jobba med efter din utbildning?

”Arbetsmarknaden för den här utbildningen är väldigt bred och jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag vill arbeta med något där jag känner att jag kan göra skillnad och bidra till ett bättre samhälle. Det är ett tag kvar tills jag är klar med min utbildning och mina intressen kan ändras på vägen. Men just nu är jag väldigt intresserad av hållbarhetsfrågor och design så det hade varit drömmen att hitta ett jobb där jag kan kombinera dessa två.”

Varför anser du att man ska välja Informationsteknik?

”Programmet är väldigt brett och man får kunskaper inom både mjukvara samt hårdvara. Dessutom kan man genom att läsa valfria kurser även bredda ut sin kompetens, vilket ger en ännu fler valmöjligheter i arbetslivet.”

/Maha

Föreläsning på Internationella Kvinnodagen

TIPS TIPS TIPS TIPS!

Den 8 mars kl.12-13 håller KTH Innovation en gratis föreläsning som är öppen för alla att se på online. Föreläsningen hålls av Katerine Marçal och kommer handla om kvinnors roll inom innovation och hur framtiden kommer vara formad av företag som vågar tänka annorlunda om kvinnor och inkludering.

Katerine Marçal är journalist för Dagens Nyheter och författare. Hon har skrivit böcker som ”Att uppfinna världen” och ”Det enda könet” och fått flertal utmärkelser i Sverige och England. På föreläsningen kommer Marçal bland annat tala om olika exempel på hur innovationer har misslyckats att ta kvinnors erfarenheter i beaktning och analysera vad det kan säga om innovation och kön idag.

profilbild på Katrine Marcal
Katrine Marçal. (Fotograf Anna-Lena Ahlström)

Jag tycker att det är superviktigt att prata om ämnet kön och jämställdhet inom teknikbranschen och generellt. Jag är så glad att KTH Innovation uppmärksammar detta under just internationella kvinnodagen. Jag har personligen brunnit för frågan länge och varit med i initiativ som Malvina, Pepp, KTH Giants och jobbat med att införa en modul om mångfald och inkludering i en kurs på KTH. Jag ska verkligen försöka hinna kolla på föreläsningen! Det kan du också göra! Bara att anmäla sig till eventet här!

bild på Aleks och en tygpåsen med texten "the future is too important to be left to men"
Vill också bara visa upp min coola tygpåse som jag fick KTH Giants: ett KTH-event som uppmuntrar tjejer och icke-binära att söka tekniska utbildningar!

Kramar /Aleks

KTH:s arbete med hållbarhet

Just nu läser jag en kurs i miljöekonomi vilket handlar om värdering av naturresurser (inlägg om det kommer senare), men nästa period ska jag läsa en till kurs om håll hållbarhet. Jag läste en annan hållbarhetskurs i höstas om hur olika aktörer jobbar för att bli mer hållbara, men nästa kurs jag tänkte läsa är mer inriktad på industrier och hur produktionen där kan bli mer hållbar!

När jag kollade runt på KTH:s hemsida för ett tag sen hittade jag den här artikeln om ”Impact Ratings 2020” där KTH ligger bland de 100 främsta universiteten i världen som jobbar med de globala hållbarhetsmålen. Det är totalt 17 mål totalt som ingår i Agenda 2030 och bland dem har KTH presterat bäst inom mål 7, mål 11, mål 12 och mål 13!

De hållbara utvecklingsmålen 7, 11, 12 och 13

Idag är hållbarhet på något sätt integrerat i alla program på KTH och en som varit med och bidragit till detta är Göran Finnveden som har varit vicerektor för hållbar utveckling i nästan tio år. Han har skrivit några inlägg på vicerektorernas blogg som kan vara kul att läsa här!

/Adam

Serie: Datateknik, Informationsteknik och Medieteknik – Intervju med Datateknikstudent

Först ut i denna intervjuserie har vi Emma som läser till civilingenjör inom Datateknik. Emma, som är uppvuxen i Mölnlycke, strax utanför Göteborg, är inne på sitt fjärde år på sin utbildning och går alltså första året på mastern.
Detta är en bild på Emma.

Namn: Emma Schüldt

Pluggar: Civilingenjör inom Datateknik

Årskurs: 4 (1:a på mastern)

Uppvuxen: I Mölnlycke, strax utanför Göteborg

Berätta både hur och varför valet föll på detta program? 

”Under mitt sabbatsår efter gymnasiet testade jag på programmering och tyckte det var intressant. Jag insåg också hur mycket möjligheter det finns, programmering finns verkligen inom alla områden!”

Berätta om den roligaste kursen du läst under din utbildning hittills?

”Den roligaste kursen jag har läst hittills heter språkteknologi, den handlar om hur man kan få datorer att förstå mänskliga språk. Det är kul att kombinera något humanistiskt ämne, som lingvistik (d.v.s. läran om språk) med programmering. Det finns en massa coola grejer som kan göras inom området!”

Vad har varit mest utmanande under din utbildning hittills?

”Det mest utmanande för mig har varit när det har varit många kurser samtidigt. Det blir mycket att hålla i huvudet, och man får switcha mycket mellan olika ämnen. Jag gillar när man kan djupdyka mycket i ämnena.”

Vad vill du jobba med efter din utbildning?

”Jag har många områden jag är intresserad av, bland annat språkteknologi som jag nämnde tidigare, och även utveckling av nya program. Det viktigaste för mig är dock att ha ett arbete som är utmanande och som gör något bra för världen. Det skulle vara kul att använda språkteknologi för att ge fler personer en bättre upplevelse av teknologi som alla använder, exempelvis appar som Spotify.”

Varför anser du att man ska välja Datateknik?

”Eftersom att det ger stora möjligheter att arbeta med intressanta saker i framtiden, datatekniker behövs verkligen överallt. Det finns så mycket intressant att upptäcka, exempelvis visste jag själv inte att språkteknologi fanns när jag började, men nu tycker jag det är superkul och intressant! Man lär sig också mycket som är användbart i framtidens samhälle, och det är väldigt roligt!”

/Maha

KTH-föreningar jag har varit med i

Att KTH inte har ett studentliv är en så stor myt tycker jag. Finns hur många föreningar som helst att vara med i. Idag tänkte jag skriva om de föreningar/organisationer jag har varit med i under mina 4,5 år på KTH.

iSpexet

iSpexet är Industriell Ekonomis spex. Ett spex är som en musikal-komedi teater där skådespelarna kan få utrop from publiken att ändra hur de skådespelar. Men spexet består inte endast av duktiga skådespelare utan även ett band/orkester, teknikgrupp, rekvisitagrupp, kör, acapellagrupp, festfixare, manus och låtförfattare. Jag var under mina första tre KTH-år med i byggruppen på spexet, alltså gruppen som fixade all rekvisita till föreställningarna. Vi träffades en gång i veckan efter skolan, samt en lördag varannan månad och målade, snickrade och hade det riktigt kul. Hela spexet hade även flera sittningar och fester varje år. Vill ni läsa mer om olika spex och se bilder från dem (jag var med och byggde rekvisitan) kan du kolla in dessa tidigare blogginlägg: jul-iSpexet 2017, iSpexet 2018, jul-iSpexet 2018, iSpexet 2019. Spexet har verkligen varit så roligt att vara med i och förgyllde mina veckor, speciellt när det va lite extra tufft i skolan.

Malvina

Malvina är en förening för kvinnor och icke-binära personer som anordnar olika typen av event: sociala och näringslivsevent. Under mitt andra år på KTH var jag med i Malvinas styrelse där jag tillsammans med nio andra tjejer anordnade massa coola event. Jag var social-eventansvarig och anordnade mest de sociala eventen som sittningar, en spadag, boxningslektion, yoga, frukostevent och massa annat. Under mitt år anordnade vi även en jättestor sittning/fest med runt 100 deltagare för att fira att föreningen fyllde 90 år. Vi lobbade också för att en väg på KTH skulle byta namn från Osquldas väg till Malvinas väg, som vi lyckades att få genom. Jag är så glad över att jag kom med i styrelsen och är så tacksam över alla coola tjejer jag fick umgås med under året.

Mottagningen

Mottagningen är en av de roligaste föreningen att engagera sig i under sin KTH-tid enligt mig. Jag är så glad att jag gjorde det i tvåan och fyran på KTH. Jag hade det så himla roligt och fick hänga några veckor med andra taggade Industriell Ekonomistudenter. I tvåan var jag fadder åt en grupp nya studenter och i fyran var jag gamling, som innebar att jag hjälpte till att anordna vissa event och bidrog med mig visdom haha. När jag var fadder var man fadder i grupper av tre och det var faktiskt så jag träffade min pojkvän. Om du känner att du vill veta mer vad mottagningen faktiskt är kan du läsa detta här eller om du vill läsa Adams tankar kring mottagningen kan du läsa mer om det här.

Dagen-I

Dagen-I är Industriell Ekonomis arbetsmarknadsmässa. Under en dag i februari kommer flertal företag till KTH och ställer ut på denna mässa. På den kan man som KTH-student snacka med företag som är intresserade av just Industriell Ekonomistudenter. Jag jobbade i ettan som företagsvärd som innebar att jag tog hand om ett företag och såg till så att de hittade till KTH och hade allt de behövde under mässan. Efter mässan fick allas om jobbade gå på sittning och fest på Operakällan vilket var supernajs!

gruppbild på massa studeter och blåa ballonger
Gruppbild på alla som var engagerade i Dagen-I mässan året jag var med

Estiem

Estiem är en förening på KTH som samarbetar med andra Industriell Ekonomiprogram runt om i Sverige, men även i Europa. Vi anordnade sittningar och träffar med de andra programmen samt en caselösningstävling på KTH. Vi åkte också till Utekravallen på Linköping Universitet som är en stor ute-festival för studenter. Ärligt talat var mitt engagemang ganska kort i föreningen då jag inte kände att jag klickade med de andra i styrgruppen.

Internationell fadder

I tvåan så var jag med i den Internationella gruppen. Det innebar att jag under en termin blev tilldelad tre utbytesstudenter som pluggade Industriell Ekonomi och hängde med dem under eventen som anordnades. Ungefär en gång i månaden så anordnade gruppen event som bowling, sittningar, fika och musikquizz, som vi då gick på med de utbytesstudenterna. Förutom att det var ganska kul att träffa utbytesstudenter så fick man genom att var fadder sitt betygsnitt höjt för när man söker utbyte. Alltså ökade jag mina chanser att åka på mitt drömutbyte.

Surfresa

I tvåan på KTH åkte jag på surfresa till Marocko med Industriell Ekonomis idrottsnämnd. Det var superkul och jag har till och med åkt tillbaka till samma ställe och surfat efter den resan. Idrottsnämnden anordnar också vanligtvis en skidresa tillsammans med Maskinteknik men jag har tyvärr inte åkt på den.

Har du några frågor eller funderingar om studentlivet är det bara att kommentera inlägget! Hoppas att jag har gett en bra bild av hur studentlivet kan se ut för en KTH-student.

Kramar /Aleks