Maskinteknik, civilingenjör 300 hp

På Maskinteknikprogrammet lär du dig att utveckla tekniska produkter och lösningar för framtidens hållbara samhälle. Det är en spännande utmaning och efter examen har du möjlighet att välja bland många karriärvägar. Du kan exempelvis jobba inom konstruktion, energi och miljö eller management. Vanliga yrkesroller är teknisk expert, produktutvecklare, projektledare, och teknisk konsult.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik23%
Fysik11%
Programmering4%
Maskinteknik30%
Industriell ekonomi3%
Produktutveckling6%
Valbar kurs eller inriktning15%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Maskinteknik 300 hp

Maskinteknik är en bred utbildning som kombinerar matematik, naturvetenskap och tillämpad teknik. På programmet jobbar du mycket i projekt och läser kurser där du tillsammans med lärarna tränar på att utveckla tekniska hållbara system och lösningar. Under utbildningen har du många valfria kurser för att profilera dig ytterligare inom de områden som intresserar dig. Inför årskurs fyra finns ett stort utbud av valbara masterprogram och spår och du har mycket goda möjligheter till utbytesstudier genom KTH:s och programmets samarbeten med universitet runt om i världen.

I årskurs två och tre kan du välja att gå en internationell inriktning med kurser i franska, tyska eller spanska, med efterföljande utbytesterminer på ett partneruniversitet i Frankrike, Tyskland eller Spanien.

Läs mer om språkmöjligheter på KTH

Kurser

Jobb och karriär

Som civilingenjör inom Maskinteknik har du många intressanta karriärvägar och kan välja arbetsplats utifrån intresse. Med en bred bas har du stora möjligheter att utvecklas inom många olika ämnesområden som konstruktion, produktion, energi och miljö eller management. Du kan arbeta i stora eller små företag och organisationer där vanliga yrkesroller är teknisk expert, produktutvecklare, konstruktör, projektledare, marknadsförare, utbildare, forskare och teknisk konsult. Gemensamt för alla maskin ingenjörer är att de utvecklar och bygger framtidens hållbara samhälle.

Vad händer efter utbildningen?

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

”Om man är intresserad av teknik och vill lära sig mer om olika tekniska områden som kommer vara viktiga i framtiden så ska man välja maskinteknik.”

Filippa, KTH-student

Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Campus

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-10-11