Till innehåll på sidan

Samuel, Maskinteknik 300 hp

Samuel studerar Maskinteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Samuel. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Samuel, student på Maskinteknik

Kontakta Samuel via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Samuel berättar om sin tid på KTH

Hej! Samuel heter jag, är 24 år och jag går civilingenjörsutbildningen inom Maskinteknik på KTH Campus. I början pendla jag från Flen till Stockholm. Efter cirka sex månader i bostadskön hittade jag en studentlägenhet i Stockholm nära campus.

Bredden i Maskinteknik är det som lockade mig mest. Det öppnar upp alla sorters karriärmöjligheter efter studierna vilket jag värderar väldigt högt, just möjligheten till att kunna göra karriärbyten i framtiden. Jag ville ha möjligheten att utvecklas till min fulla potential, bli utmanad, växa och förhoppningsvis hitta vänner för livet. Jag tänkte att möjligheterna fanns på KTH och med facit i hand så kände jag inte fel. Med en Maskinteknikutbildning i ryggsäcken så får du verktygen du behöver för att lösa problem, vilket du kommer ha en stor nytta av i arbetslivet.

Studentlivet i Stockholm blir vad du själv gör det till. Jag hörde massa fördomar kring Stockholms studentliv innan jag började på KTH, men dom krossades redan under mottagningsveckorna. KTH har dessutom väldigt många föreningar, där man kan lära känna nya vänner som delar samma intresse. Du får det bästa av båda världarna, ett studentliv som går att varva med den höga pulsen som genomsyrar storstaden. I Stockholm finns det även väldigt mycket att utforska, allt från sevärdheter och det breda utbudet av restauranger/caféer.

Med disciplin och hårt arbete kan du klara studierna, du behöver absolut inte vara ett geni eller begåvad för det. Underskatta inte en bra studieteknik, våga ställa frågor och tro på dig själv!

Det enda jag vet i dagsläget är att i framtiden vill jag göra skillnad och bidra till något större än mig själv. Därför är jag oerhört tacksam för de lärdomen och kunskaperna jag får på KTH.

Fråga Samuel

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31