Till innehåll på sidan

Civilingenjör på KTH

KTH erbjuder landets främsta civilingenjörsutbildningar och har gjort så i över 100 år. Med en civilingenjörsexamen från KTH öppnar sig en hel värld av karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt.

Civilingenjör 300 hp

Utbildningen till civilingenjör ger dig en bred teknisk grund samt en fördjupning inom ett visst specialistområde. Det gör att du får utmärkta kunskaper och verktyg för att kunna leda utvecklings- och innovationsprocesser och bli en kreativ problemlösare, oavsett vilken bransch du väljer. Civilingenjörer behövs för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle , och skapa de lösningar som gör världen till en bättre plats. Det kan till exempel handla om att utveckla hållbara energilösningar, smartare transporter eller nya metoder för vattenrening.

Utbildningens upplägg

Civilingenjörsutbildningen är fem år, där du de två sista åren läser ett så kallat masterprogram . Masterprorammet formar din specialistinriktning som ingenjör, och valmöjligheterna på KTH är många. De flesta masterprogram ges på engelska och du läser tillsammans med studenter från hela världen. Det gör att du redan i klassrummet börjar förbereda dig för studier och jobb utomlands.

Studera utomlands

Vad gör en ingenjör?

Ingenjörer arbetar med allt från design, till marknadsföring och produktion och finns inom olika branscher, utbildningsnivåer och specialiseringar. Filmen ger dig en liten inblick i vad en ingenjör kan göra.

Karriärmöjligheter

Som civilingenjör väntar en bred arbetsmarknad  både inom det privata näringslivet och i offentlig verksamhet. Du kommer inte veta svaret på allt, men du kommer veta hur du tar dig an ett problem för att hitta en lösning - i de allra flesta fall tillsammans med andra. Den kompetensen kommer vara efterfrågad även i framtiden.

  • 97 procent av alla som har tagit examen från KTH har fått jobb inom två år efter sin examen
  • över hälften får ett jobberbjudande innan de är färdiga
  • drygt hälften har en ledande roll på sin arbetsplats efter enbart ett fåtal år efter examen

Civilingenjörer finns representerade i alla delar av samhället och är en efterfrågad kompetens även globalt.

Prenumerera på oss

Du kan via våra nyhetsbrev få inspirerande och aktuell information kring KTH:s olika utbildningar, så att du får veta det du behöver för att välja rätt.

Akustiklab på KTH Campus

Jobb och framtid

En utbildning på KTH gör dig inte bara till en duktig ingenjör, du får även goda möjligheter att välja bland många yrken.

Studenter som pluggar tillsammans i KTH Bibliotek

Studier på KTH

Många oroar sig för att det ska vara svårt, särskilt matten. Men på KTH finns det många som kan och vill hjälpa dig.

Studenter äter ute på terrassen.

Studentliv på KTH

KTH är en av Sveriges största tekniska högskola med ett lika stort studentliv. Här kan du träffa vänner för livet.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-04-01