Civilingenjör på KTH

KTH erbjuder landets främsta civilingenjörsutbildning och har gjort så i över 100 år. Med en civilingenjörsexamen från KTH öppnar sig en hel värld av karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt.

Civilingenjörsutbildningen på KTH

Utbildningen till civilingenjör ger dig en bred teknisk grund samt en fördjupning inom ett visst specialistområde. Det gör att du får utmärkta kunskaper och verktyg för att kunna leda utvecklings- och innovationsprocesser och bli en kreativ problemlösare, oavsett i vilken bransch du väljer. Civilingenjörer behövs för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, och skapa de lösningar som gör världen till en bättre plats. Det kan till exempel handla om att utveckla hållbara energilösningar, smartare transporter eller nya metoder för vattenrening.

I yrkeslivet jobbar civilingenjörer ofta som konsulter, projektledare, produktionsplanerare, utvecklare eller strateger inom olika områden. Civilingenjörer finns representerade i alla delar av samhället och är en efterfrågad kompetens även globalt.

Utbildningens upplägg

Civilingenjörsutbildningen är fem år, där du de två sista åren läser ett så kallat masterprogram. Masterprogrammet formar din specialistinriktning som ingenjör, och valmöjligheterna på KTH är många. De flesta masterprogram ges på engelska och du läser tillsammans med studenter från hela världen. Det gör att du redan i klassrummet börjar förbereda dig för studier och jobb utomlands.

Karriärmöjligheter

Som civilingenjör väntar en bred arbetsmarknad både inom det privata näringslivet och i offentlig verksamhet. Du kommer inte veta svaret på allt, men du kommer veta hur du tar dig an ett problem för att hitta en lösning - i de allra flesta fall tillsammans med andra. Den kompetensen kommer vara efterfrågad även i framtiden. 94 procent av alla som har tagit examen från KTH har fått jobb inom två år efter sin examen, och över hälften får ett jobberbjudande innan de är färdiga. Bara ett fåtal år efter examen har knappt hälften en ledande roll på sin arbetsplats.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-09-02