Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Civilingenjör på KTH

KTH erbjuder landets främsta civilingenjörsutbildningar och har gjort så i över 100 år. Med en civilingenjörsexamen från KTH öppnar sig en hel värld av karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt.

Bli en bred kreativ problemlösare med spetskompetens

Utbildningen till civilingenjör ger dig en bred teknisk grund samt en fördjupning inom ett visst specialistområde. Det gör att du får utmärkta kunskaper och verktyg för att kunna leda utvecklings- och innovationsprocesser och bli en kreativ problemlösare, oavsett vilken bransch du väljer. Civilingenjörer behövs för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, och skapa de lösningar som gör världen till en bättre plats. Det kan till exempel handla om att utveckla hållbara energilösningar, smartare transporter eller nya metoder för vattenrening.

Profilera din utbildning mot hållbar utveckling

Utbildningens upplägg

Civilingenjörsutbildningen är fem år, där du de två sista åren läser ett så kallat masterprogram. Masterprogrammet formar din specialistinriktning som ingenjör, och valmöjligheterna på KTH är många. De flesta masterprogram ges på engelska och du läser tillsammans med studenter från hela världen. Det gör att du redan i klassrummet börjar förbereda dig för studier och jobb utomlands.

KTH:s masterprogram

Utlandsstudier

Vilket språk är undervisningen på?

Som ingenjör behöver du ha goda färdigheter i att kommunicera ditt ämne på både svenska och engelska. Därför är ditt civilingenjörsprogram utformat så att undervisningen ges på svenska under de första tre åren (åk 1–3) medan masterprogrammet (åk 4 och 5) ges på engelska. Du ska dock vara förberedd på att kurslitteraturen kan vara på engelska redan från början. Beroende på vilka som undervisar kan också vissa undervisningspass hållas på engelska. Om du vill veta mer om vad som gäller på just programmet som du är intresserad av, kontakta studievägledningen. Kontaktuppgifterna hittar du under varje programsida.

Få jobb direkt efter examen

Som civilingenjör väntar en bred arbetsmarknad både inom det privata näringslivet och i offentlig verksamhet. Du kommer inte veta svaret på allt, men du kommer veta hur du tar dig an ett problem för att hitta en lösning - i de allra flesta fall tillsammans med andra. Den kompetensen kommer vara efterfrågad även i framtiden.

  • 97 procent av alla som har tagit examen från KTH har fått jobb inom två år efter sin examen
  • över hälften får ett jobberbjudande innan de är färdiga
  • drygt hälften har en ledande roll på sin arbetsplats efter enbart ett fåtal år efter examen

Civilingenjörer finns representerade i alla delar av samhället och är en efterfrågad kompetens även globalt.

Karriär och lön

Inblick i vad en ingenjör gör

Ingenjörer arbetar med allt från design, till marknadsföring och produktion och finns inom olika branscher, utbildningsnivåer och specialiseringar.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-13