Medicinsk teknik, civilingenjör 300 hp

Medicinsk teknik är en av dagens snabbast växande branscher. Med en civilingenjörsutbildning inom det här området har du väldigt bra internationella karriärmöjligheter inom näringsliv, myndigheter, organisationer, sjukvård och forskning. Du kan exempelvis jobba som produktspecialist, projektledare och produktutvecklare av medicintekniska produkter eller medicinteknisk konsult.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik23%
Fysik17%
Elektroteknik9%
Programmering7%
Medicinsk teknik18%
Breddande färdigheter10%
Valbar kurs eller inriktning8%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Medicinsk teknik 300 hp

Hälso- och sjukvården är beroende av människor som har kunskaper och idéer om hur man kan förbättra och utveckla tekniken. På KTH finns därför civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik. KTH samarbetar med Karolinska Institutet och du som väljer det här programmet får en omfattande medicinteknisk kompetens och goda medicinska kunskaper. Du får även en djup teknisk kompetens inom din valda inriktning och lär dig att analysera och lösa problem samt tänka innovativt.

Redan under första året läser du grundkurser i medicin och medicinsk teknik. Kurserna fördjupas sedan varje år. Under de två första åren läser du dessutom kurser inom matematik och fysik samt allmänna tekniska kurser som elektronik och programmering. Under årskurs tre påbörjar du en individuellt valbar teknikfördjupning kombinerat med medicintekniska kurser. Ledarskap och samarbete är viktiga delar, liksom hur både ekonomi och IT-system kan användas för att skapa robusta och effektiva system för vården. Det fjärde och femte året läser du kurser på valt masterprogram och avslutar utbildningen med ett examensarbete.

Kurser

Jobb och framtid

Som civilingenjör inom Medicinsk teknik har du bra karriärmöjligheter inför framtiden och redan under utbildningen knyter du värdefulla kontakter med många företag. Inom såväl näringslivet, myndigheter och organisationer som hälso- och sjukvården samt forskning och utbildning ökar behovet av medicinteknisk kompetens. Du kan exempelvis jobba som produktspecialist i medicinteknik, projektledare och produktutvecklare av medicintekniska produkter, entreprenör eller medicinteknisk konsult.

Alumner berättar

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

"Jag vet inte än vad jag vill jobba med i framtiden, medicinsk teknik har många olika branscher som man kan jobba i."

Ruben, KTH-student

Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student ​​​​​​​

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

2 campus

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till två av fem. Läs mer om dina campus.

KTH Campus

KTH Flemingsberg

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.