Medicinsk teknik, civilingenjör 300 hp

Medicinsk teknik är en av dagens snabbast växande branscher. Med en civilingenjörsutbildning inom det här området har du väldigt bra internationella karriärmöjligheter inom näringsliv, myndigheter, organisationer, sjukvård och forskning. Du kan exempelvis jobba som produktspecialist, projektledare och produktutvecklare av medicintekniska produkter eller medicinteknisk konsult.

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Examen: Civilingenjör, kandidat, master
Utlandsstudier: Information om utlandsstudier för Medicinsk teknik
Längd: 5 år heltid, 300 högskolepoäng
Plats: KTH Campus och KTH Flemingsberg
Tillhör ämnesområdet: Medicinsk teknik​​​​​​​​​​​​​​

Särskild behörighet: Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1, eller motsvarande. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Mer om behörighet

Statistik HT-18: BI: 18.50, BII: 18.67, HP: 1.25

  • BI:sökanden med gymnasiebetyg utan komplettering
  • BII:sökanden med gymnasiebetyg med komplettering
  • BF: sökanden med studieomdömen från folkhögskola
  • HP:sökanden med resultat från högskoleprov
  • SA: sökanden som skickat in sen anmälan

Läs mer om andra urvalsgrupper

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
svl@sth.kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
Fråga oss om studier

Överblick över utbildning

Matematik
Fysik
Elektroteknik
Programmering
Medicinsk teknik
Breddande färdigheter
Valbar kurs eller inriktning
Projekt/Examensarbete
Diagrammet visar de tre första åren för utbildningen. De två sista åren väljer du själv ett masterprogram som avslutar utbildningen.

Jämför med annat program

Medicinsk teknik 300 hp

Hälso- och sjukvården är beroende av människor som har kunskaper och idéer om hur man kan förbättra och utveckla tekniken. På KTH finns därför civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik. KTH samarbetar med Karolinska Institutet och du som väljer det här programmet får en omfattande medicinteknisk kompetens och goda medicinska kunskaper. Du får även en djup teknisk kompetens inom din valda inriktning och lär dig att analysera och lösa problem samt tänka innovativt.

Redan under första året läser du grundkurser i medicin och medicinsk teknik. Kurserna fördjupas sedan varje år. Under de två första åren läser du dessutom kurser inom matematik och fysik samt allmänna tekniska kurser som elektronik och programmering. Under årskurs tre påbörjar du en individuellt valbar teknikfördjupning kombinerat med medicintekniska kurser. Ledarskap och samarbete är viktiga delar, liksom hur både ekonomi och IT-system kan användas för att skapa robusta och effektiva system för vården. Det fjärde och femte året läser du kurser på valt masterprogram och avslutar utbildningen med ett examensarbete.

Kurser

Jobbet och framtiden

Som civilingenjör inom Medicinsk teknik har du bra karriärmöjligheter inför framtiden och redan under utbildningen knyter du värdefulla kontakter med många företag. Inom såväl näringslivet, myndigheter och organisationer som hälso- och sjukvården samt forskning och utbildning ökar behovet av medicinteknisk kompetens. Du kan exempelvis jobba som produktspecialist i medicinteknik, projektledare och produktutvecklare av medicintekniska produkter, entreprenör eller medicinteknisk konsult.

Vad händer efter utbildningen

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Läs intervjuer med studenter

Ställ frågor till en KTH-student​​​​​​​

* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp