Till innehåll på sidan

KTH Flemingsberg, med fokus på teknik för vård och hälsa

Flemingsberg är ett av norra Europas mest betydelsefulla områden inom medicinsk teknik, både vad gäller forskning och industriell verksamhet.

Klicka på bilden för att panorera campus

KTH Flemingsberg

20 minuter från Stockholm central ligger Flemingsberg. Här har drygt 900 KTH-studenter sin bas. Dessutom finns exempelvis Södertörns högskola och Karolinska Institutet (KI) i Flemingsberg. Totalt läser drygt 18 000 studenter i området, vilket gör det till ett av Sveriges största campus.

Att KTH finns i Flemingsberg beror till största del på samarbetet med KI och att Karolinska universitetssjukhuset ligger här. Området har utvecklats till ett av norra Europas viktigaste nav inom medicinsk teknik. KTH har flera utbildningar inom just medicinsk teknik i Flemingsberg, och i koppling till dessa har även program inom data- och elektroteknik tillkommit. Som student i Flemingsberg kommer du ofta tidigt i kontakt med olika tekniska företag, inom allt från vård till IT, systemutveckling och elförsörjning.

KTH Flemingsberg ligger i en ny fräsch byggnad, med stora öppna ytor och många studieplatser. Här finns även ett nytt Makerspace, som är en kreativ verkstad där studenter tillsammans kan testa nya idéer. På bottenplan finns studentkårens lokal där det arrangeras sociala aktiviteter och pubkvällar varje vecka.

Kontakt

Adress: Hälsovägen 11C, 141 57 Huddinge, KTH Flemingsberg i Google Maps

Dennis, Sandra och Erik läser på KTH Flemingsberg och har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar. De svarar gärna på dina frågor.

Rundvandring på campus Flemingsberg med Lydia

Idag får ni hänga med på en rundvandring på KTH campus Flemingsberg med Lydia, som just nu läser civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik.

Flemingsberg Science

KTH Flemingsberg är en del av Campus Flemingsberg, som förutom KTH rymmer fler högskolor, en konstskola, en gymnasieskola och totalt 18 000 studenter. Här kan du se en film om hela campuset och vad området har att erbjuda.

KTH Flemingsberg

Om du väljer att plugga på KTH kommer dina studier koncentreras till ett av fem campus. Lär känna KTH Flemingsberg.

Student utvecklar medicinsk teknik i labb.
Studenter i föreläsningssal. Lärare håller föredrag.