Till innehåll på sidan

KTH Flemingsberg, med fokus på teknik för vård och hälsa

Flemingsberg är ett av norra Europas mest betydelsefulla områden inom medicinsk teknik, både vad gäller forskning och industriell verksamhet.

Klicka på bilden för att panorera campus

KTH Flemingsberg

20 minuter från Stockholm central ligger Flemingsberg. Här har drygt 900 KTH-studenter sin bas. Dessutom finns exempelvis Södertörns högskola och Karolinska Institutet (KI) i Flemingsberg. Totalt läser drygt 18 000 studenter i området, vilket gör det till ett av Sveriges största campus.

Att KTH finns i Flemingsberg beror till största del på samarbetet med KI och att Karolinska universitetssjukhuset ligger här. Området har utvecklats till ett av norra Europas viktigaste nav inom medicinsk teknik. KTH har flera utbildningar inom just medicinsk teknik i Flemingsberg, och i koppling till dessa har även program inom data- och elektroteknik tillkommit. Som student i Flemingsberg kommer du ofta tidigt i kontakt med olika tekniska företag, inom allt från vård till IT, systemutveckling och elförsörjning.

KTH Flemingsberg ligger i en ny fräsch byggnad, med stora öppna ytor och många studieplatser. Här finns även ett nytt Makerspace, som är en kreativ verkstad där studenter tillsammans kan testa nya idéer. På bottenplan finns studentkårens lokal där det arrangeras sociala aktiviteter och pubkvällar varje vecka.

Adress: Hälsovägen 11C, 141 57 Huddinge, KTH Flemingsberg i Google Maps

Se vilka utbildningar som ges på KTH Flemingsberg

Campus flemingsberg

KTH Flemingsberg är en del av Campus Flemingsberg, som förutom KTH rymmer fler högskolor, en konstskola, en gymnasieskola och totalt 18 000 studenter. Här kan du se en film om hela campuset och vad området har att erbjuda.

Student utvecklar medicinsk teknik i labb.
Studenter i föreläsningssal. Lärare håller föredrag.

Läs mer 

Mer om KTH Flemingsberg

Campus-översikt på Akademiska Hus webbplats

Sök efter lokaler på KTH