Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Erik, Teknik och ekonomi 180 hp

Erik studerar Teknik och ekonomi 180 kp på KTH med inrikning Byggteknik och design. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Erik, Teknik och ekonomi 180 kp med inrikning Byggteknik och design

Erik berättar om sin tid på KTH 

Hej! Erik heter jag. Jag är en 22 år gammal norrlänning från Gällivare som läser andra året på högskoleingenjörsutbildningen inom Byggteknik och design. Jag pluggar på KTH Campus, men har under min första termin studerat i Flemingsberg då jag gick KTH:s öppna ingångsprogram för högskoleingenjörer inom Teknik och ekonomi.

Efter gymnasiet provade jag på att plugga till ekonom i Umeå under ett år. Jag insåg att det inte riktigt var för mig, därför bestämde jag mig för att åter söka mig till en teknisk utbildning och då blev KTH en självklarhet. Jag var fortfarande osäker på vilken typ av ingenjör jag ville bli. Därför valde jag KTH:s öppna ingångsprogram för högskoleingenjörer där vi läste ekonomikurser första terminen samtidigt som vi fick information om alla olika utbildningar. Där hittade jag Byggteknik och design, vilket jag studerar idag.

Eftersom jag aldrig hade planerat att börja plugga i Stockholm stod jag inte i någon bostadskö och därför antog jag att hitta lägenhet skulle vara omöjligt. Då lärde jag mig att andrahandsmarknaden i Stockholm är väldigt bra, och om du är villig att exempelvis vara inneboende någon månad får du tag på en studentlägenhet tills slut.

Förutom att plugga har KTH ett bra studentliv. Alla olika sektioner styr ihop sittningar och andra evenemang som är otroligt roliga. Men om du vill komma ifrån studentlivet ett tag så ligger KTH trots allt i Stockholm där aktiviteterna är oändliga.

Jag är fortfarande osäker på vad jag vill bli när jag tar examen från KTH. Ena dagen är det konstruktör, andra dagar är det projektledare eller egenföretagare. Möjligheterna du får med en ingenjörsexamen från KTH är enormt stora, vilket innebär att jag fortfarande har tid att bestämma mig under studiernas gång och hitta vad som passar mig bäst.

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-01