Teknik och ekonomi, högskoleingenjör 180 hp

Utbildningen Teknik och ekonomi utvecklar din kompetens som problemlösande ingenjör med god förståelse för hur ekonomi och teknik gemensamt utgör grund för en verksamhets utveckling.

Viktiga datum

16 september 2019: Anmälan öppnar
15 oktober 2019: Anmälan stänger
10 december 2019: Antagningsbesked 1
16 december 2019: Sista svarsdag
19 december 2019: Antagningsbesked 2
Början av januari 2020: Obligatoriskt upprop
Början av januari 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Industriell ekonomi17%
Valbar kurs eller inriktning75%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med andra program

Teknik och ekonomi 180 hp

Programmets fyra inledande kurser ger dig breda kunskaper inom företagsekonomi. I slutet av första terminen väljer du en teknikinriktning bland följande:

Du kan ansöka om att ta ut din högskoleingenjörsexamen inom Teknik och ekonomi efter avklarade kurser under en termin ekonomi och fem terminer teknik. Om du vill ha högskoleingenjörsexamen inom vald inriktning måste du söka till och bli antagen på "senare del av program". Ansökningstid är till mitten av april via antagning.se, för påföljande läsår. Det är en ansökan, utan garanti om övergång. Antagning sker i mån av plats och förutsätter godkända studie resultat enligt normal utbildningsplan.

KTH uppmuntrar studenter att söka till utlandsstudier vid partneruniversitet. På Teknik och ekonomi rekommenderas du ansöka om utbytesplats fjärde programterminen och genomföra utbytesstudier under den sjätte programterminen.

Utbildningen ger dig även behörighet att läsa vidare på magister- eller masternivå. Vissa studier kräver kompletterande teknikkurser. Informera dig i god tid före.

Kurser

Jobb och karriär

Utbildningen utvecklar förståelse och kompetens inom teknik och ekonomi. Ditt framtida arbete kan exempelvis vara som produktionsledare, teknisk konsult, teknisk inköpare, teknisk support, produktutvecklare eller entreprenör. Med förmåga att ställa upp och analysera budget, kalkyler, offerter eller marknadsföra och sälja är du en lämplig projekt ledare och kundansvarig.

Studenter

Ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.​​​​​​​

Ställ frågor till en KTH-student

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Flemingsberg

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.