Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kurser, Teknik och ekonomi 180 hp

Här kan du läsa en kort sammanfattning högskoleingenjörsutbildningen i Teknik och ekonomi. Du kan även få en översikt av de kurser och årskursindelning som utgör programmet via vår kurs- och programkatalog.

En kort presentation om Teknik och ekonomi 

Medverkande lärare och programansvarig Peter Sillén tillsammans med KTH-studenterna Andréa och Erik. Filmen fokuserar på att besvara frågor om utbildningen.

Högskoleingenjörsutbildningen Teknik och ekonomi 180 hp kombinerar naturvetenskap och teknik med kurser i företagsekonomi. Utbildningen är en öppen ingång som ger valmöjlighet till olika teknikinriktningar på KTH.

Under april väljer du den teknikinriktning du vill gå under de kommande fem terminerna. Valmöjligheterna omfattar Bygg-, Data-, Elektro-, Kemiteknik och Medicinsk teknik.

  • Byggteknik och design läses på KTH Campus 
  • Datateknik läses på KTH Flemingsberg
  • Elektroteknik läses på KTH Flemingsberg
  • Elektroteknik och datorteknik läses på KTH Kista
  • Kemiteknik läses på KTH Campus
  • Medicinsk teknik läses på KTH Flemingsberg

Årskurs 1

Vårterminens kurser i företagsekonomi är upplagda med examination både i form av individuell tentamen och genom projektuppgifter med arbete i mindre arbetsgrupper. Kurserna i företagsekonomi motsvarar till innehåll det som benämns Företagsekonomi A på andra högskolor och universitet, men arbetsexemplen har ofta en orientering mot teknikföretag. Bland kurserna ingår en grundkurs i industriell ekonomi.

Kurslista årskurs 1 (Kurs- och programkatalog)

Årskurs 2

Kurslista årskurs 2 (Kurs- och programkatalog)

​​Årskurs 3

Kurslista årskurs 3 (Kurs- och programkatalog)

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-12