Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Solivan, Teknik och ekonomi 180 hp

Solivan studerar Teknik och ekonomi 180 kp på KTH med inriktning Byggteknik och design. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Solivan, student på Byggteknik och design

Solivan berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Solivan, jag är 22 år gammal och går mitt tredje år på högskoleingenjörsutbildningen inom Teknik och Ekonomi med Byggteknik och design som teknikinriktning. Jag är uppvuxen i Västerås men flyttade till Stockholm i samband med mina studier där jag spenderade min första termin på KTH Flemingsberg och sedan på KTH Campus i centrala Stockholm.

KTH kändes passande för mig då jag ville studera en ingenjörsutbildning och KTH erbjuder flera olika tekniska utbildningar, de är topprankade och beläget i Stockholm, så jag beslutade mig för att studera här då jag ville bo i Stockholm och visste att jag skulle få en bra och bred utbildning. Jag var osäker på vilken ingenjörsutbildning jag ville studera men jag hade ett intresse för ekonomi, så teknik och ekonomiprogrammet kändes passande. Jag var även intresserad av arkitektur och byggnader så därför valde jag Byggteknik och design.

Om du har ett intresse för ekonomi, konstruktion, arkitektur eller byggnader så är den här utbildningen perfekt för dig oavsett då utbildningen innehåller flera olika områden vilket ger dig väldigt många karriärmöjligheter.

Gällande bostadssituationen så hade jag tur då mina föräldrar har en lägenhet i Stockholm som jag nu bor i. Det bästa med att plugga i Stockholm är att det är en storstad fyllt med folk och det finns alltid någonting att göra. Det finns många studenter i Stockholm och KTH har ett jättebra studentliv med flera olika evenemang så det händer alltid någonting. Efter min examen kan jag tänka mig att jobba på ett arkitektkontor, inom husbyggnadsprojektering eller ekonomi.

Läs mer

Teknik och ekonomi 180 hp

Byggteknik och design 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-05-03