Till innehåll på sidan

Ett universitet, fem campus

Om du väljer att plugga på KTH kommer dina studier koncentreras till ett av fem campus. KTH finns vid Valhallavägen mitt i centrala Stockholm, i Södertälje, Flemingsberg, Kista och Solna. Varje campus har sin särprägel, och placeringen möjliggör fördjupade samarbeten, profileringar och nära kontakter med företag inom industrin som studenterna utbildar sig för.

KTH Campus. Arkitekturskolan.
KTH Campus
Bild på campus KTH Flemingsberg.
KTH Flemingsberg
Bild på campus KTH Kista.
KTH Kista

Alla fem campus är viktiga för KTH och har sin egen profilering. De har alla startats av olika strategiska skäl såsom att ha närhet till relevant industri och forskning.

Söder om stan ligger KTH Södertälje och KTH Flemingsberg. I Södertälje finns det bra möjlighet att få studentbostad och campus har en egen kårverksamhet. I närheten till campus finns också butiker, restauranger och annat som hör en universitetsstad till.

Flemingsberg är ett viktigt område inom bioteknik. Här finns både forskning och industriell verksamhet inom området. I närheten av KTH Flemingsberg finns också Södertörns Högskola, Karolinska Institutet och Novum Forskningscentrum vilket gör att området bubblar av studenter och studentliv. Här finns både studentaktiviteter och kårverksamhet. Akademisk forskning är också en viktig del av KTH Flemingsberg. Till exempel levererar KTH kurser till Södertörn och Karolinska Institutet där man drar nytta av att kunna hämta kunskap från flera vetenskapliga områden, som teknik och hälsa.

Norr om stan ligger KTH Kista mitt i IT-industrins centrum, där många tvärvetenskapliga projekt drivs och där man har direkta samarbeten med industrin. Det tar dessutom bara 16 minuter in till city med tunnelbanan. Kista kallas ibland Wireless Valley och är Europas hetaste IT-område. Det finns dessutom ingen annan plats i Stockholm som är så forskartät. I Kista finns, förutom campus, studentliv och studentbostäder, också allt annat en student kan behöva: Stockholms största innecentrum Kista Galleria har 125 butiker, Sveriges modernaste biograf och 32 olika restauranger.

KTH Solna hittar du också strax norr om stan och är ett viktigt nationellt nav för forskning inom olika livsvetenskaper. Här kombineras ledande teknisk kompetens med kvalificerade kunskaper inom translationell medicin och molekylär biovetenskap.

Bild på campus KTH Södertälje.
KTH Södertälje
Bild på campus KTH Solna,  Science for Life Laboratory.
KTH Solna. © Camilla Breiler
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-01-14