Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sandra, Medicinsk teknik 300 hp

Sandra började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och studerar nu Medicinsk teknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Sandra. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Sandra, student på Medicinsk teknik

Kontakta Sandra via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Sandra berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Sandra, är 25 år och kommer från småstaden Skövde. När jag var 16 år flyttade jag till Huskvarna för att gå på basketgymnasium och plugga natur. Efter studenten 2017 var jag ganska skoltrött och osäker på nästa steg, men jag hade mycket press att plugga vidare direkt och familjen ville till en storstad. Så jag sökte en kandidatutbildning i Företagsekonomi i Stockholm med planen att under studietiden hitta en annan utbildning att kombinera det med.

Efter en tid i Stockholm hamnade jag i en kompiskrets där alla pluggade på KTH. Det var först då jag började lära mig vad en ingenjör gör. Många av mina fördomar motbevisades – studenterna hade alla möjliga bakgrunder, intressen och personligheter. Gemensamt var motivationen och intresset att bidra till samhället genom att lösa tekniska problem.

När jag såg civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik på KTH:s hemsida fastnade jag direkt. Förutom teknik och naturvetenskap innehåller det mycket fysiologi. Som medicinteknisk ingenjör kan man hjälpa människor genom att t.ex. utveckla pacemakers, proteser och röntgenmaskiner, eller använda AI för att detektera elakartade cancerceller eller utveckla skadeförebyggande träningsmetoder. Dessutom kändes det sjukt motiverande att få plugga i just Flemingsberg campus som är inriktat på mina intressen: sport, hälsa och sjukvård. Många medicintekniska företag finns bokstavligen runt hörnet!

Så efter 3 år ekonomi var jag redo för 5 år på KTH. Men av rädsla att välja ”fel” igen började jag först läsa Öppen ingång för att sen i år 2 välja medicinsk teknik. Idag läser jag fjärde året och vill jobba som sjukhustekniker, IT-konsult inom MedTech, produktutvecklare och idrottstekniker.

Till alla som funderar på att börja plugga; våga satsa och gå utanför din comfort zone! Sätt ribban högt och utmana dig! Med facit i hand är det faktiskt så mycket roligare. Du utvecklas så mycket, bygger karaktär och får kompisar längs vägen. Och framförallt är det otroligt kul!

Fråga Sandra

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25