Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har tillbringat en del av sin studietid utomlands. Genom Civilingenjörsprogrammet i Medicinsk teknik har du till exempel möjlighet att åka på utbytesstudier i Schweiz eller läsa dubbeldiplom i Italien.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 100 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Medicinsk teknik är Schweiz, Spanien och Australien. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under sista året på mastern. Då får man en valfri termin för att specialisera sig, ofta med kurser som inte finns på KTH

Som student på civilingenjörsprogrammet i Medicinsk teknik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Medicinsk teknik har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet i Frankrike, Italien och Japan, . Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel Politecnico di Torino eller Ecole Centrale Nantes.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat kan du åka på praktik eller läsa sommarkurser gratis eller med stor rabatt hos våra partners.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02