Till innehåll på sidan

Mottagningen – lär känna dina nya kurskamrater

Under de första veckorna på KTH anordnas mottagningen för nyantagna studenter. Här lär du känna dina kurskamrater och får goda förutsättningar för ett bra studie- och studentliv på KTH. Många upplever att mottagningen gett dem ett roligt socialt sammanhang och att det hjälpt dem med studierna på KTH.

Studenter hälsar välkommen.

Under mottagningen blir du inbjuden till fester och informationsmöten för att lära känna dina nya studiekamrater, vilket bidrar till en stor gemenskap som många uppskattar. Dessutom får du lära känna studenter i högre årskurser, som sedan kan hjälpa dig när du undrar över något, både under mottagningen och i framtiden. Du får också veta mer om hur det är att läsa på KTH och vad studentlivet erbjuder dig samt en introduktion till campus och sektionsgemenskapen på THS . Under mottagningen kan du också gå på lunchföreläsningar och du får tidigt kontakt med olika företag.

Känner du att mottagningen låter som något för dig rekommenderar vi att du är med! Det är frivilligt att vara med på mottagningen, men den brukar vara mycket uppskattad och är gjord för att underlätta för dig som nybliven student. Många studenter säger att det var deras bästa tid på KTH och att det hjälpt dem hitta ett socialt sammanhang, personer att plugga med, kul saker som ökar motivationen för studierna och att de känner sig mer hemma på campus.

Under mottagningen ges också möjlighet att gå introduktionskurser i olika ämnen, exempelvis matte där du repeterar det viktiga från gymnasiet, så att du har en bra grund när kurserna drar igång. Vi rekommenderar att utnyttja denna extraundervisning, det brukar löna sig!

Porträttbild av student Julia

Julia är mottagningssamordnare

Julia är en av många som är med och anordnar mottagningen för nya studenter. Här berättar hon mer om vad du får göra under mottagningsveckorna på KTH.

Två glada studenter som har på sig stora uppblåsbara bubbeldräkter
Två studenter som försöker putta ner varandra i en uppblåsbar inhängnad
Många studenter som åker på flottar i en älv
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-11-29