Teknisk kemi, civilingenjör 300 hp

Brinner du för miljö- och energifrågor eller vill du jobba med läkemedel? Teknisk kemi är en utbildning som ger dig en bred kunskap inom kemi – oavsett om du vill starta eget företag eller arbeta som specialist i en större organisation. Här får du lära dig använda kemi för att exempelvis förklara varför kroppens celler reagerar som de gör när du tillsätter olika molekyler och diskutera hur de kemiska processerna i världshaven och atmosfären bidrar till vårt klimat.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik16%
Fysik5%
Programmering5%
Kemiteknik42%
Bioteknik3%
Breddande färdigheter3%
Valbar kurs eller inriktning13%
Projekt/Examensarbete13%
Jämför med annat program

Teknisk kemi 300 hp

Teori varvas med praktik så att du på djupet förstår varför olika saker händer i en reaktion och hur du påverkar varje steg. Du kommer att arbeta mycket i grupp med att lösa aktuella problem, för att du ska få träning i att tänka lösningsorienterat. För att bli en bra ledare ingår projektledning och för att du ska kunna skapa nya hållbara lösningar diskuteras hållbar utveckling i många kurser utifrån olika perspektiv. Du får även möjlighet att vara delaktig i KTH:s forskning eftersom laborationer och projektuppgifter skapas från aktuella forskningsprojekt. Dessutom kommer du att möta entreprenörer från Greenhouse Labs, ett labb på KTH som samlar unga nystartade kemiföretag. Du kan välja att läsa valfria kurser i exempelvis språk, ekonomi, filosofi, hållbar utveckling eller internationella förhållanden. De två sista åren fördjupar du dig genom vald masterutbildning.

Vi har utvecklat utbildningen tillsammans med industrin för att se till att våra studenter får arbeta med problem och samhällsfrågor som är aktuella nu. Lärarna är forskare och på KTH befinner sig kemiforskningen i framkant.

Läs mer om språkmöjligheter på KTH

Kurser

Jobb och framtid

Som civilingenjör inom Teknisk kemi har du många intressanta karriärval. Du jobbar ofta med morgondagens produkter och lösningar, som utveckling av miljövänliga och hållbara processer, framställning av nya läkemedel och hudkrämer, eller material till nästa generations mobiltelefoner. Du har goda karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands. Du kan arbeta i små eller stora företag och organisationer, där vanliga yrkesroller är projektledare, teknisk expert, miljö- och kvalitetschef, forskare, utbildare, produktutvecklare, marknadsförare och teknisk konsult.

Alumner berättar

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

​​​​​​​ Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Campus

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-11-05