Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi har du möjlighet att spendera en eller två terminer vid några av världens bästa universitet. Programmet har bland annat utbyte med Chimie ParisTech, Politecnico di Milano och TU Delft.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 100 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Teknisk kemi är USA, Schweiz och Italien. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under sitn Master .

Som student på civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra Ecole Centrale Lyon, Politecnico di Milano och Keio University. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två examen, en från KTH och en från till exempel Keio University.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi är måna om att ta tillvara på möjligheten att göra sitt examensarbete utomland och har bland annat gjort det vid Harvard University iUSA och på företag Frankrike.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser gratis eller med stor rabatt hos våra partners. Kemisektionen har flera samarbeten i USA för projektkurser och det finns ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Teknisk kemi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02