Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi har du möjlighet att spendera en eller två terminer vid några av världens bästa universitet. Programmet har bland annat utbyte med Imperial College i England och ETH Zürich i Schweiz, där självaste Albert Einstein var verksam. Eller varför inte korsa kontinenten och plugga i världsmetropolen New York. Programmet har ett kvalitativt och brett utbud av utbytesuniversitet med en stor geografisk spridning - något för alla smaker.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Teknisk kemi är USA, Singapore och Australien. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Teknisk kemi, dessa är bland annat City College of New York (CCNY) i USA samt Imperial College och University of Leeds i England. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år 4.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi kan du genomföra utbytesstudier vid alla utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra l'École Nationale Supérieure de Chimie de Paris (ENSCP) & École Nationale Supérieure de Chimie de Montpellier (ENSCM). Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel ENSCM.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Teknisk kemi är måna om att ta tillvara på möjligheten att göra sitt examensarbete utomland och har bland annat gjort det vid Stanford University, USA och på företag i Peking, Kina.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Teknisk kemi 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-03-17