Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Så söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och om hur processen ser ut. Dessutom; allt rörande antagning, urval, behörighet och anstånd.

1. Behörighet

Du behöver ha grundläggande och särskild behörighet för högskolestudier för att kunna söka till KTH. Det första du behöver göra är att kolla upp att du har det. 

Mer om behörighet

3. Anmälan

Gå in på www.antagning.se, hitta de utbildningar du är intresserad av, gå till anmälan, rangordna utbildningarna efter intresse och skicka in din ansökan.

Mer om anmälan

4. Urval

Om det finns fler behöriga sökande än antalet utbildningsplatser görs ett urval. För KTH:s grundutbildningar tillämpas betygs- och provurval. Till vissa utbildningar finns även andra urvalsgrupper. 

Mer om antagning och urval

6. Obligatoriskt upprop

Innan du startar din utbildning måste du delta på det obligatoriska uppropet. Under perioden mellan upprop och terminsstart ges ofta introduktionskurser som vi rekommenderar dig att gå på för att få en bra start på studietiden.

Mer om förberendade kurser

Nya studenter på KTHB.

Är du nyantagen på KTH?

Under sidorna Ny på KTH finns viktig information för dig som är nyantagen eller är reserv. Där hittar du bland annat information om din studiestart, studietips och information om mottagning. 

Ny på KTH

Mottagning för studenter.

Mottagning

Många studenter beskriver mottagningsveckorna på höstterminen som sin bästa tid på KTH. Mottagningen är frivillig men ett fantastiskt tillfälle att få information och knyta kontakt med dem du kommer att plugga tillsammans med.

Mer om studentmottagningen

Få svar på vanliga antagningsfrågor

Här nedan listar vi de vanligaste frågorna vi får relaterat till anmälan, antagning och behörighet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Antagningsgruppen på KTH
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-02