Till innehåll på sidan

Reserv

Är du reservplacerad till ett program eller en fristående kurs efter andra antagningsbeskedet har du fortfarande chans att antas som reserv.

Blir det aktuellt att erbjuda dig en reservplats kommer du att bli kontaktad av studievägledningen för den utbildning du är reserv till. Du behöver inte själv kontakta någon på KTH och du ska heller inte gå på upprop som är till för antagna.

Programmet eller kursen hanterar all reservantagning internt, det vill säga Antagningsgruppen på KTH kan inte tillhandahålla information kring dina chanser att få en reservplats. Vänd dig till studievägledningen för utbildningen vid frågor eller funderingar om reservantagning.

Överintag på KTH

Observera att även om återbud lämnas av antagna eller om antagen inte kommer på uppropet behöver det inte bli lediga platser. Detta beror på att KTH antar fler till de flesta utbildningar än det egentligen finns plats för, det görs ett så kallat överintag. Du som har ett högt reservnummer kan därför tyvärr inte dra slutsatsen att du kommer att få en plats.

Reserv till Teknisk basutbildning

För dig som är reserv till Tekniskt basår, 60 fup efter andra antagningsbeskedet hålls ett obligatoriskt reservupprop. Tid och plats för reservuppropet läggs upp på Ny på KTH  före terminstart.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Antagningsgruppen på KTH
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-03-24