Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sen anmälan

Sen anmälan, det vill säga anmälningar efter sista anmälningsdag, kan endast göras till de program och kurser som är öppna för sen anmälan och går att välja på antagning.se.

Sen anmälan

Även om ett program eller en kurs går att söka sent betyder inte det att platserna nödvändigtvis räcker till alla som söker. Sena anmälningar hanteras i den ordning de kommit in och alltid i mån av tid och resurser.

Det finns ingen kompletteringstid vid sen anmälan och därför är det viktigt att du redan vid anmälningstillfället laddar upp dina behörighetsgivande betyg och övriga meriter till din anmälan på antagning.se . Du måste vara behörig till utbildningen du söker även vid sen anmälan, men meritvärderingen baseras enbart på ditt anmälningsdatum. Ju tidigare du söker desto större är chansen att antas.

Sen komplettering

KTH godtar inte kompletteringar inkomna efter sista dag för komplettering. Om din komplettering kommer för sent kommer den inte att behandlas.

Om du fortfarande vill ha chansen till en plats på KTH kan du göra en sen anmälan till något av de program/kurser som är öppna för sen anmälan. Om den utbildning du hade sökt tar emot sena anmälningar så kan du göra återanmälan.

Återanmälan vid behörighetsgivande komplettering

Om du vill göra en anmälan till en utbildning du hade sökt men som ströks i urvalet så kallas det att göra en "återanmälan”.

Det finns två sätt att göra en återanmälan på:

  • Om den ströks för att du antogs till något du själv hade prioriterat högre eller för att du missade att tacka ja till platsen kan du själv göra återanmälan via antagning.se .
  • Om den ströks för att du inte var behörig men senare blivit behörig kan du inte själv göra återanmälan. Du måste i så fall meddela detta enligt de instruktioner som finns på antagning.se .

Mer om återanmälan (antagning.se)

Observera. Det går endast att göra återanmälan till utbildningar som tar emot sena anmälningar och att återanmälan hanteras på samma sätt som sena anmälningar.