Till innehåll på sidan

Teknisk kemi, Mittuniversitetet – KTH, civilingenjör, 300 hp

Med en utbildning inom teknisk kemi kan du jobba med allt från utveckling av nya material och produkter till nya tekniker och miljövänlig tillverkning. Denna utbildning ges i samarbete med Mittuniversitetet. Du läser dina tre första år i Sundsvall och avslutar utbildningen med ett tvåårigt masterprogram på KTH i Stockholm. Du ansöker till utbildningen via Mittuniversitet på antagning.se.

Samarbetet med Mittuniversitetet år 1-3

Utbildningen är ett samarbete mellan Mittuniversitetet och KTH. Du läser dina tre första år vid Mittuniversitetets campus i Sundsvall och inför årskurs fyra väljer du ett masterprogram på KTH i Stockholm som formar din specialistinriktning som ingenjör. Du väljer mellan ett av tre masterprogram; Kemiteknik för energi och miljö, Makromolekylära material eller Molekylär vetenskap och teknik. Efter avslutad utbildning får du ut en gemensam examen från Mittuniversitetet och KTH.

På Mittuniversitetets hemsida kan du läsa mer om utbildningens tre första år. Där får du information om utbildningens innehåll och kurser samt studentlivet de tre första åren.

Läs mer om utbildningen på Mittuniversitetets hemsida

Valbara masterprogram på KTH år 4-5

De två sista åren på utbildningen läser du ett masterprogram här på KTH som formar din specialistinriktning som ingenjör. Undervisningen sker på engelska och du läser med studenter från hela världen. Alla tre masterprogram leder till en civilingenjörsexamen.

Bild på en stor våg

Kemiteknik för energi och miljö

Masterprogrammet Kemiteknik för energi och miljö ger dig en bred utbildning inom kemiteknik med fokus på hållbarhet. Du kommer efter utbildningen att ha de verktyg som behövs för att möta framtidens utmaningar om hur vi bäst använder de begränsade naturresurserna.

Läs mer om masterprogrammet Kemiteknik för energi och miljö

3D-bild som visar molekyler

Makromolekylära material

Masterprogrammet Makromolekylära material ger dig verktygen du behöver för att förstå förhållanden mellan molekylär struktur, materialattribut och makromolekylära egenskaper. Efter utbildningen kommer du att kunna utveckla framtida material för avancerad sjukvård, energiproduktion, miljövänliga förpackningar, ytbeläggning och mycket mer. 

Läs mer om masterprogrammet Makromolekylära material

Abstrakt bild som visar molekyler

Molekylär vetenskap och teknik

Masterprogrammet Molekylär vetenskap och teknik ger dig fördjupad kunskap om molekylära system och avancerade verktyg för en framgångsrik karriär inom privat och offentlig sektor eller forskning. Programmet har fokus på molekyler: dess design, egenskaper och tillämpningar både som enskilda enheter och som en del av olika typer av material. 

Läs mer om masterprogrammet Molekylär vetenskap och teknik

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-05