Energi och miljö, civilingenjör 300 hp

Energi och miljö är civilingenjörsprogrammet med fokus på ett hållbart samhälle och hållbar teknik – i dag och i framtiden. Genom utbildningen lär du dig att hitta innovativa lösningar inom energi- och miljöområdet, vilket gör dig mycket attraktiv på en internationell arbetsmarknad. Du kan exempelvis jobba med riskmanagement, miljöledning och miljösystemanalys, förnybar energi, smarta elnät eller utveckling av miljövänliga fordonsbränslen.

Viktiga datum

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik22%
Fysik8%
Programmering3%
Energi och miljö21%
Hållbar utveckling21%
Valbar kurs eller inriktning17%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Energi och miljö 300 hp

Under de första två åren får du en bred introduktion till hållbar utveckling. Du får även grundläggande naturvetenskapliga och tekniska kunskaper, en bred kunskapsbas inom energi- och miljö området och du tränar dig även i problemlösning och modellering. Det tredje året ger dig ett mer samhällsvetenskapligt perspektiv på energi- och miljöfrågor. Du fördjupar dig också inom området hållbar utveckling samtidigt som du gör ett kandidatexamensarbete. Under år fyra och fem får du spetskompetens inom det profilområde du valt. Utbildningen avslutas med ett masterexamensarbete som förbereder dig för din framtida yrkesroll eller för forskarstudier.

Kurser

Jobb och karriär

Med en examen inom Energi och miljö är du en kompetent, välutbildad och viktig resurs när det gäller att hitta innovativa lösningar kring klimatförändringar och för att arbeta med andra hållbarhetsfrågor som samhället står inför. Internationellt investeras miljarder kronor i företag som arbetar med miljö- och kvalitetsteknik, så kallade Cleantech-företag. I Sverige, liksom i andra europeiska länder och i USA, satsas det även stort på teknik inom förnybar energi vilket innebär många nya och spännande karriärmöjligheter i framtiden. Studenter som examinerats från programmet arbetar idag bland annat som energi- och miljö rådgivare på kommuner, konsulter inom byggbranschen och som projektingenjörer på statliga verk.

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Jacob, KTH-student

"Jag tycker att fördelen med att plugga i Stockholm är närheten till allt."

Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student

* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.