Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom Civilingenjörsprogrammet i Energi och miljö kan du välja mellan ett stort antal universitet runt om i världen därmed få kunskapen att arbeta med globala frågor som kräver internationell kompetens; Vilka energikällor forskas det på i Kina? Hur bygger man självförsörjande hus i Sydafrika? Hur kan vi stärka EU:s policys på miljöområdet?

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på civilingenjörsprogrammet i Energi och miljö är Australien, Singapore, Sydkorea och Spanien. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år tre eller fyra.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Energi och miljö kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för industriell teknik och management. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för industriell teknik och management

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Energi och miljö har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet. Om du väljer masterprogrammet Sustainable Energy Engineering kan du bland annat söka till Zheijiang University i Kina eller Universitat Politècnica de València i Spanien. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två masterexamina, en från KTH och en från till exempel Zheijiang University.

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid ett av våra partneruniversitet och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Energi och miljö 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02