Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kurser och masterprogram, Energi och miljö 300 hp

Här kan du få en översikt av de kurser och årskursindelning som utgör programmet via vår kurs- och programkatalog.

En kort presentation om Energi och miljö

Energi och miljö har ett stort fokus på hållbar utveckling utifrån både tekniska och samhälleliga perspektiv. Filmen fokuserar på att besvara frågor om utbildningen.

Civilingenjörsutbildningen i Energi och miljö är fem år lång, men utbildningen är uppdelad i två steg. De tre första åren läser alla studenter ett och samma kandidatprogram för att sedan under de två sista åren välja ett masterprogram. När du är färdig med dina fem år blir du civilingenjör.

Årskurs 1 

Under första året fördjupar du dig inom hållbar utveckling och lär dig grunderna inom matematik, programmering och fysik. Det ger en mycket bra bas för utbildningens fortsättning.

Kurslista årskurs 1 (Kurs- och programkatalog)

Årskurs 2

År två riktar du in dig på modellering som bygger vidare på både de grundläggande tekniska-matematiska kunskaperna och kunskaper inom hållbar utveckling. I slutet av år två väljer du också inriktning, vilket påverkar vad du läser år 3. Om du vill rikta in dig mot Kemi, Elkraft, Energi eller ännu mer mot hållbar utveckling är upp till dig! Många har nu fått upp ögonen för ett nytt område inom teknik, energi och/eller hållbarhet och väljer en inriktning utifrån detta.

Kurslista årskurs 2 (Kurs- och programkatalog)

Årskurs 3

År 3 präglas mycket av vad du valt för inriktning i slutet av år två men innehåller också ett examensarbete och en valfri kurs. I slutet av år 3 väljer du vilken masterutbildning du ska gå, det är nu du väljer inom vilket område du ska bli expert inom.

Kurslista årskurs 3 (Kurs- och programkatalog)

Årskurs 4-5

De två sista åren på civilingenjörsutbildningen utgörs av ett masterprogram som formar din specialistinriktning som ingenjör. Undervisningen sker på engelska och du läser tillsammans med studenter från hela världen. Samtliga nedan listade masterprogram leder till en civilingenjörsexamen.

Valbara masterprogram

Utbudet av masterprogram kan komma att revideras. Aktuell lista över masterprogram finns på KTH:s programwebb för respektive läsår.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-05