Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik har en internationell inriktning med språkkurser i åk två samt en termins eller ett års utbyte i Tyskland, Frankrike eller Spanien.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Maskinteknik är Singapore, Hong Kong och England. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Maskinteknik, dessa är bland annat University of Illinois at Urbana Champaign i USA och ETH Zürich i Schweiz. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år fyra.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för industriell teknik och management. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för industriell teknik och management

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra Universidad Politécnica de Valencia i Spanien och Arts et Métiers ParisTech i Frankrike. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel Arts et Métiers ParisTech.

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik har bland annat gjort forskningsprojekt på universitet på Hawaii, studie av elförsörjning i Afrika och studier av innovationsprocesser i Silicon Valley.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Maskinteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02