Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Coding for Research Success: A Hands-On Introduction to R and RStudio

Välkommen till en tvådagars-workshop i grunderna i R och RStudio som ges gemensamt av universitetsbiblioteken inom Stockholm trio: Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet.

Tid: Må 2023-11-13 kl 09.00 - Ti 2023-11-14 kl 15.00

Plats: Karolinska Institutet Biblioteket i Solna (Berzelius väg 7B). Rum: Synapsen 1

Språk: Engelska

Medverkande: Stefan Wiens, Mattias Vesterlund, Glenn Haya, Merlijn De Smit, Rosa Lönneborg, Joakim Philipson

Exportera till kalender

Anmälan

Illustrationer för workshoppen

Software Carpentry  syftar till att hjälpa forskare få sitt arbete klart snabbt och smärtfritt genom att lära dem grundläggande datorkunskaper för forskning. Denna praktiska workshop kommer att täcka grundläggande koncept och verktyg, inklusive programdesign, versionskontroll, datahantering och automatisering av uppgifter. Deltagarna uppmuntras att hjälpa varandra och att tillämpa det de har lärt sig på sina egna forskningsproblem. 

Deltagarna måste ta med en bärbar dator med Mac, Linux eller Windows installerat (inte en surfplatta, Chromebook etc.) som de har administratörsbehörighet på. De bör ha några specifika programvarupaket installerade, se kurswebben  för mer information.

Workshoppen är öppen för doktorander och forskare vid universitet som ingår i Stockholm trio samarbetet (Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet). Språket är engelska och inga förkunskaper i programmering eller verktygen vi använder krävs. Mer information finns på kurswebben . Observera att antalet platser är begränsat.