Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Studenters digitala färdigheter: Behov och stöd

Digitala färdigheter innefattar olika akademiska och tekniska kunskaper som studenter måste ha. Men har de dessa kunskaper, och om inte, är det något vi måste göra något åt?

Tid: To 2023-12-07 kl 12.15 - 13.00

Plats: Zoom – no registration

Språk: Svenska

Medverkande: Pontus Juth, KTH Biblioteket

Exportera till kalender

KTH:s studenter förväntas behärska en mängd digitala färdigheter för att klara sina studier. Det kan handla om att hantera olika typer av mjukvara, att kunna samarbeta och kommunicera med olika digitala verktyg eller att ha en medvetenhet om cybersäkerhet och hur det berör oss i vardagen. Biblioteket har utifrån vårt uppdrag ”att rusta studenterna för framtidens lärmiljöer och säkerställa att det finns en ändamålsenlig stödverksamhet för att utveckla studenternas digitala färdigheter” (KTH:s VP 2022) gjort en enkätundersökning bland ett antal programansvariga och en intervjustudie med studenter.

Välkommen att ta del av de viktigaste slutsatserna och vad vi kan göra för att utveckla vår verksamhet utifrån dessa! Detta är en föreläsning och ett samtal i första hand riktat till KTH:s lärare, men alla intresserade är välkommen att delta.

Föreläsningen är på svenska. Ingen föranmälan behövs, gå bara in i Zoom  på angiven tid.