Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 16

 • IT-supporten rustar för ökat distansarbete på KTH

  Hallå där Bogdan Andric, gruppchef för KTH:s IT-support. Vilket teknikstöd finns för att kunna distansarbeta?

 • När krisen slår växer engagemanget

  Coronakrisen slår hårt – och tar fram människors engagemang. Sjukvårdens larm om brister har fått medarbetare vid KTH att dra igång olika initiativ. Nu samordnas insatserna för ökad effektivitet.

 • Hoppfulla resultat av Hack the Crisis

  För att mildra effekterna av Covid-19 genom teknisk innovation genomfördes i dagarna tre det statliga initiativet Hack the crisis. Utmaningen var att hitta lösningar för att rädda liv, samhällen och företag.

 • En sommarhälsning från rektor

  Hallå där, Sigbritt Karlsson, KTH;s rektor. Efter en vår präglad av en kris som vi aldrig sett maken till tidigare är det trots allt dags för semester. Vad ska du göra? – Sola, bada, vara med familjen och läsa förstås. Ska ge mig på Jakobsböckerna av Olga Tokarczuk.

 • Alla campus öppnar för studenter igen

  I höst öppnar samtliga campus igen. Från och med första augusti görs lokalerna successivt tillgängliga för studenterna. – Regeringens besked var välkommet och det vi hoppats på. Inom de närmaste veckorna kommer även beslut om hur personalens återgång ska se ut, säger rektor Sigbritt Karlsson.

 • Så tränar jag hemma - mina bästa tips

  Du vet väl att du som arbetar på KTH har rätt att utnyttja en arbetstimme i veckan till friskvård? Vad kan man göra för aktiviteter i dessa tider då många av oss tillbringar vår arbetstid i hemmet på grund av coronaviruset? Här delar några KTH-kollegor med sig av sina bästa friskvårdsaktiviteter - som inspiration för att hålla igång.

 • Lagarbetet som klarade omställningen

  Utbildningarna på KTH rullar på – trots coronakrisen. Detta inte minst tack vare en snabbfotad och engagerad laginsats som ställt om KTH till distansundervisning.

 • På jakt efter helhetslösningar

  Som gammal geovetare har Kattis Jonson Berglund förmåga att se de stora linjerna och upptäcka var det glappar. Det har hon haft stor användning av under vårens kris då KTH:s utbildning blev digital nästan över en natt.

 • Campus fylls med studenter igen

  KTH välkomnade alla nya studenter till KTH Campus i början av augusti. Trots rådande pandemi kunde både upprop och Arrival Day ske på ett sätt som minskar risken för smitta.

 • ”Som att vända en atlantångare mitt i farten”

  När pandemin satte stopp för salstentor startades en intensiv omställning till examinationer på distans. Och bråttom var det inför vårens omtentaperiod. – Det här har varit en stor utmaning för hela KTH, men arbetet gick över förväntan, säger Wanda Manninger, verksamhetsutvecklare på Utbildningsstöd.

 • Ny jobbvardag frestar på

  Många har arbetat hemifrån i snart två månader. Coronakrisen har skapat en ny och ovan jobbvardag utan det dagliga småpratet vid kaffemaskinen. Hur mår vi egentligen? - Det har varit en helt ny situation och en stor omställning digitalt och psykiskt för oss alla. Men vi upplever och hanterar det olika så klart, säger Annica Fröberg, personalchef på KTH.

 • Stormöte på distans gav mersmak

  Hallå där, Emmanuel Borg, gruppchef på EECS-skolan och en av 85 medarbetare som konfererade med kollegor under ett videomöte nyligen. Hur gick det? – Jättebra, Zoom-möten är hur bra som helst.

 • Intern utvärdering stärker KTH inför RAE

  Stärkt akademiskt ledarskap och förbättrade rapporter inför RAE 2021. Det ska en intern granskning som äger rum i slutet av augusti leda till. Dekanus Anders Forsgren genomför granskningen i dialog med de nio panelerna var för sig. Granskningsveckan avslutas med ett dialogseminarium där alla nio paneler deltar.

 • Storträff på webben istället

  Storträffen 12 maj kommer ske över Zoom och ett tema blir sannolikt omställningen av utbildningen till följd av pandemin. – Det innebär att fler kan delta, vilket gör sammankomsten ännu mer inkluderande säger Anna-Karin Högfeldt och Viggo Kann som jobbar med de praktiska förberedelserna.

 • Så kan du bidra till att nå miljömålen

  Vill du bidra till att KTH:s utsläpp från flygresor hålls nere även efter pandemin? Då kan du delta i en workshop om framtidens tjänsteresor som nu erbjuds till alla avdelningar.

 • Undervisning slitsamt under pandemin

  Att undervisa covidsäkert och samtidigt hålla en god pedagogisk nivå – går det ihop? Vi frågade några lärare om hur utbildningen på campus fungerat under hösten.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22