Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 8
-
Hans app kan göra barn smartare
Flying Colors 3D är ett ritprogram till Ipad som utvecklats av KTH-alumnen Joakim Rasmuson. Ett syfte med appen är att göra 3D-modellering enkelt och tillgängligt för alla. Ett annat är att göra människor mer intelligenta.
-
Hennes arbete prisas för nyskapande
För 10 år sedan skrev KTH-forskaren Hedvig Kjellström en vetenskaplig artikel tillsammans med Michal Black och David Fleet, och som de sedan skickade till ECCV, en av tre viktiga konferenserna inom datorseende. Nu, tio år senare, prisas hon och hennes kollegor för samma artikel då den visats sig vara mycket nyskapande.
-
De bryter mot Moores lag
Moores lag går ut på att antalet transistorer som får plats på ett chip fördubblas vartannat år, något som har visat sig vara korrekt ända sedan 1965 då lagen formulerades. Nu ska KTH-professorn Mikael Östling och hans forskargrupp ändra på det. Istället för att enbart fler transistorer ska stå för den ökade prestandan så ska också halvledarnas arkitektur förändras.
-
Duon som hjälper dig med ansiktsminnet
Människor är dåliga på ansiktsigenkänning när det kommer till okända anleten. En tidigare forskningsstudie visar att 60 procent av alla bedrägeriförsök med ID-kort utrustade med ett ansiktsfoto lyckas. Nu ska KTH-forskarna Jonas Beskow och Haibo Li göra ett försök att råda bot på problemet.
-
KTH-studenterna hjälper dig betygsätta läraren
Att på olika sätt visualisera vår omvärld och gestalta information som finns där är ett ämnesområde som mycket snabbt växer sig allt starkare. På så sätt blir komplexa sammanhang lättare att förstå och vår omgivning begriplig. KTH:s studenter är särskilt bra på visualisering, de har knipit hela 9 av 25 nomineringar i tävlingen C Awards som äger rum nu på onsdag den 2 april. Här är bidragen som hjälper dig att läxa upp läraren, ta på elförbrukningen och titta på musik.
-
Världens hetaste uppstartsföretag till KTH
Sedan februari i år har 100 av världens mest intressanta uppstartsföretag konkurrerat om stöd från amerikanska Founder.org. Belöningen för de utvalda kommer i form av pengar men även kvalificerad hjälp med företagsbyggandet. Den 14 till 17 juni äger The World Founder Forum rum på KTH, och då kommer de företag som beviljats stöd till Sverige och universitetet.
-
Nu kan du bidra till robotforskningen
KTH-forskare jobbar för fullt med att se till att robotar ska kunna röra sig smärtfritt i våra hem. Ett viktigt steg i den riktning är forskningsprojektet Kinnect@Home där forskarna använder billig tv-spelsteknik från Microsoft för att samla in stora mängder information. Information som i sin tur leder till att robotarna kommer att bli allt bättre på både se vad som är vad i kök och vardagsrum. Var informationen som ska göra robotarna bättre kommer från? Ditt och mitt hem.
-
Det rör på sig för Manomotion
Uppstartsföretaget Manomotion, ett bolag som arbetar med realtidsanalys av kropprörelser och som springer ur KTH-forskning, har precis blivit utsedda att presentera sig och sina affärsidéer på "A-ha!". Detta arrangemang, som anordnas av CB Insights, ska visa upp 40 av de främsta uppstartsföretagen inom teknik just nu.