Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

  • Ökar nätbutikernas intäkter upp till 30 procent

    Uppstartsföretaget Findify med en bakgrund från KTH har redan hunnit med att få innovationspriser och skaffa sig ett antal kunder. Anledningen är Findifys teknik som hjälper kunderna att hitta rätt produkter i nätbutiker, och det snabbt.

  • Så ser läsplattornas framtid ut

    Två KTH-studenter har undersökt hur surf- och läsplattornas framtid ser ut i Sverige, och har tittat närmare på två avgörande faktorer. Dels vilka intäktsmöjligheter som finns, dels hur läsarna vill att annonser ska se ut och te sig i surf- och läsplattor. Resultatet visar bland annat att integrerade sociala medier i läsplattetidningar kan öka betalviljan hos läsarna och att läsarna föredrar helsidesannonser som är en applikation i applikationen.

  • De förädlar framtidens musiktjänster

    Trött på att få vilseledande tips i musiktjänster som Spotify eller Grooveshark? Snart kan det problemet vara löst. Forskare på KTH har nämligen tagit fram ett nytt sätt att beskriva och kategorisera musik som kan ligga till grund för hur framtidens musiktjänster ger låttips till lyssnarna.

  • ”KTH är inte en poängfabrik”

    KTH:s nya restriktiva riktlinjer för valbara kurser går på tvärs mot behovet av bättre grogrund för innovativt tänkande på KTH, menar studenten Hugi Ásgeirsson i en debattartikel. Det finns andra och bättre metoder för att lösa de problem som de nya riktlinjerna syftar till, konstaterar han.

  • KTH och Scania skapar framtidens lastbilar

    Det finns en bra anledning till att KTH och Scanias forskning om konvojkörning numera också handlar om avancerad mjukvara och molntjänster för att koordinera konvojer och transporter. Det är nämligen så att endast hälften av lastkapaciteten i lastbilarna utnyttjas. Långtradare kör alltså runt halvtomma.

  • Bantad teknik möjliggör självflygande drönare

    För autonoma fordon är lidar, light detection and ranging, en avgörande komponent i den teknik som känner av hur omgivningen ser ut. Nu har forskare vid KTH utvecklat lidar-teknik som är betydligt billigare att tillverka, lättare och mer resurssnål än tidigare varianter. Framsteget kan bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin till bättre lönsamhet.