Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 20

 • Studenter granskar KTH:s miljöarbete

  KTH:s arbete för ett hållbart campus får kritik i två studentuppsatser. Tevfik Ektas och André Wassberg har undersökt energianvändningen och satt miljö- och hållbarhetsarbetet i ett internationellt perspektiv.

 • Solklar laddning för elbilar på KTH:s campus

  Nu kan alla elbilsförare ladda sina fordon med närproducerad el på KTH:s campus. På torsdagen invigdes innerstadens första solcellsdrivna laddstation.

 • Solklar laddare för elbilar på KTH:s campus

  Nu kan alla elbilsförare ladda sina fordon med närproducerad el på KTH:s campus. På torsdagen invigdes innerstadens första solcellsdrivna laddstation.

 • Säkert ibland osäkert på campus

  KTH:s campus upplevs som en trygg miljö att vistas i. De platser på campus som ändå skapar känslor av otrygghet varierar mycket mellan olika personer, visar en undersökning hos en grupp masterstudenter. Ibland kan även vissa säkerhetsåtgärder, som polispatruller och väktare, skapa känslor av osäkerhet och obehag.

 • Lärare påverkar nybyggnader på campus

  Ett nytt utbildningshus med innovativa undervisningsmiljöer börjar byggas på KTH i höst. Utformningen av lokalerna har skett genom en unik förankringsprocess med studenter och lärare.

 • KTH:s lunchmat blir miljövänlig energi

  Lunchresterna du lämnat på din tallrik förvandlas just nu till biogas vid en försöksanläggning i skogsbrynet vid Brinellvägen på Campus KTH. Experimentet kan bli ett första steg till att låta matavfallet från restauranger och kök vid KTH bli både elektricitet och värme.

 • Så här ser framtiden ut för KTH Campus

 • Miljö och transport flyttar ihop

  KTH:s miljö- och transportforskare flyttar samman i en ny byggnad som ska stå färdig om två år. Byggstarten för det fem våningar höga huset är i juni.

 • Så får du KTH att synas över hela stan

  Rör du dig på KTH:s campus på kvällstid så här års? I sådana fall kan du skicka ljussignaler från tornet på KTH-huset. De syns över hela stan.

 • Magiskt träd välkomnar till KTH

  KTH:s nya entréplats får ett landmärke i form av ett artificiellt träd. Tanken är att trädets löv ska ändra färg och form beroende på väder och temperatur.

 • ”Fälla träd – steg i fel riktning”

  Ompröva beslutet att fälla kastanjeträdet framför nya entrébyggnaden. Att fortsätta avverka värdefulla träd och minska gröna ytor är i strid mot KTH:s nya Campusplan, skriver Anna-Lena Martin, informatör och Helena Törnkvist, studievägledare, i ett inlägg.

 • Spårbilar kan bli verklighet på KTH

  Sveriges första publika spårbilsbana kan komma att byggas på Campus KTH. Om anhängarna får som de vill kommer banan att vara en verklighet om fyra år. I nästa vecka öppnar en utställning på KTH om spårbilsbanan Via Academica.

 • Kreativt lärande i efterlängtat hus

  KTH:s campus har fått en ny byggnad, ett undervisningshus med flexibla och moderna utbildningsmiljöer. Tack vare en omfattande förankringsprocess har studenter och lärare kunnat påverka lokalernas utformning.

 • Hundra år av ingenjörskonst

  Hur ser din berättelse om KTH ut? Ta chansen att bidra med din egen version när KTH:s campus fyller 100 år, vilket ska firas i rekordformat.

 • Studentliv idag – och för 60 år sedan

  I sommar blir Cecilia Molinder klar med sitt ex-jobb. Då har det gått 60 år sedan Sigvard Bahrke tog sin examen. När 1950-talets och 2010-talets student möts handlar samtalet om allt från bostadsjakt och tentastress till kårarbete, kepsknappar och en revolution.

 • Internationellt pris till KTH:s campus

  KTH har fått priset International Sustainable Campus Network Award för sin campusplan. Planen visar riktningen för hur campus ska utvecklas de närmaste fyra-fem åren – med fokus på hållbarhet och på att skapa ett levande campus.

 • Ett levande campus med fler bostäder

  Forskarlägenheter, studentbostäder, hotell. Fler bostäder står högst upp på prioriteringslistan i den nya utvecklingsplanen för KTH Campus. – Det är mycket angeläget, det råder en akut brist på bostäder för våra forskare och studenter, säger förvaltningschefen Anders Lundgren.

 • 100 år sedan byggstarten för KTH:s campus

  – Må nya, friska andliga krafter vakna till liv i det nya hemmet! Med de orden lyckönskade utbildningsministern Karl Gustaf Westman byggstarten av KTH:s campus. Den 20 maj är det 100 år sedan grundstenen lades.

 • Odell stöder studentbostäder på KTH

  Kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell vill ändra de regler som förhindrar bygget av studentbostäder på KTH. Det framkom vid hans besök på KTH Campus i förra veckan.

 • ”Stockholm är den perfekta studentstaden”

  Nu är det bara några dagar kvar till sista ansökningsdagen till högskolan och många ungdomar som är intresserade av att söka och som inte kommer från Stockholm undrar säkert hur det är att studera i Stockholm och på KTH. Vi frågade tre studenter som flyttat hit för att plugga vad de tycker.