Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Ingenjörer hett eftertraktade i Indien

  I Indien är mellan 30 och 40 procent av alla ingenjörsstudenter kvinnor. Det är en av de saker som KTH kan låta sig inspireras av i sitt alltmer utvecklade samarbete och utbyte med Indien – en av KTH:s prioriterade regioner.

 • KTH-team bakom succéapp

  Truecaller är mobilapplikationen som gjort snabb succé över världen. Förra året laddade 30 miljoner nya användare ner den till sina smarta telefoner. KTH-ingenjörerna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam är skaparna bakom "appen" som erbjuder användare att söka bland telefonnummer och namn jorden över.

 • Johan pluggade en termin i Mumbai

  Att lära sig mer om en främmande kultur och samtidigt kunna tillgodoräkna sig kurserna man går. Att växa som människa och samtidigt vässa sitt cv. Det är de främsta förtjänsterna med utlandsstudier, säger Johan Dahl, som läste i Mumbai i våras.

 • Godishalsband inspirerade ny läkemedelsteknik

  Om en patient får för lite läkemedel blir inte behandlingen tillräckligt verksam. Om hon får för mycket kan läkemedlet bli giftigt för kroppen. Nu har forskare vid KTH och MIT hittat en lösning på problemet. En spiral med medicintabletter som ligger i patientens mage under en längre period och utsöndrar läkemedel under tiden. Första sjukdomen att bekämpa med läkemedelsspiralen är tuberkulos, en sjukdom  dödligare än HIV/AIDS.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22