Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 45

  • Solidarisk molnlagringstjänst växer så det knakar

    20 000 nya användare per dygn. Så snabbt växer molnlagringstjänsten Degoo. Allt började med ett examensarbete på KTH - idag använder över fem miljoner människor tjänsten.

  • Global tävling för hållbart mode

    Hur kan modeindustrin bli mer hållbar? Tävlingen Global Change Awards – där KTH är partner – uppmärksammar innovationer från hela världen. Omröstningen är öppen för alla från 27 mars. Gör din röst hörd – och påverka hur bidraget på en miljon euro ska fördelas mellan fem vinnare.

  • KTH-studenterna ger dig örnkoll på räntorna

    De svenska bankernas förtjänster för räntor på lån uppgår till över 100 miljarder kronor varje år. En anledning till detta är bristen på transparens och insyn, menar Två KTH-studenter. De skrev tillsammans ett examensarbete i ämnet och skapade därefter tjänsten Loanwallet, en digital plånbok som hjälper bankkunder att få 100 procent koll på ränteutgifterna.

  • KTH tar kampen mot näthat

    Hur kan vi motverka fejknyheter och näthat? Under evenemanget Media Hackathon på KTH samlades över 100 studenter, forskare och medieföretag för att komma med smarta lösningar på problemen – under 24 intensiva timmar.

  • Miljoner doneras till KTH-entreprenörer

    Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, donerar fem miljoner kronor till KTH. Pengarna går till ett entreprenörprogram som ska stärka ett entreprenöriellt tankesätt hos studenter och forskare.

  • Miljoner doneras till KTH-entreprenörer

    Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, donerar fem miljoner kronor till KTH. Pengarna går till ett entreprenörprogram som ska stärka ett entreprenöriellt tankesätt hos studenter och forskare vid universitetet.

  • KTH startup tar in 5 miljoner i tillväxtkapital

    Det Stockholmsbaserade startupbolaget Greenely stänger nu sin första riskkapitalrunda och tar in 5 miljoner kronor - ny styrelse och expandering står nu högst upp på agendan.

  • Högsta betyg för KTH:s innovationsarbete

    Hallå där, Lisa Ericsson, ledare för KTH:s innovationskontor som fått högsta betyg i en utvärdering av Vinnova. Hur känns det? – Det är självfallet mycket roligt och ett kvitto på att det vi gör och vårt arbetssätt skapar stort värde för KTH:s forskare och studenter.

  • Skidåkare kan räddas med mobilapp

    Rädda vännen ur lavinen i väntan på räddningstjänsten. Med en KTH-utvecklad applikation kommer skidåkare med smarta telefoner, att kunna hitta personer gömda under snömassor.

  • Alumner vässar KTH:s innovationspanel

    Vad skulle du göra om du hade tillgång till Sveriges duktigaste ingenjörers hjärnor? Fråga dem hur de löser olika problem förstås, eller om de tror på en specifik produkt eller tjänst av teknisk natur. Exakt det gör affärsutvecklingscoacherna på KTH Innovation. Därtill är de först i Sverige med detta sätt att jobba med tjänste- och produktutveckling.

  • Så gör du affärer på din KTH-forskning

    Tom Magnergård har gått varvet runt. Under studierna i industriell ekonomi startade han IT-företaget Activio som tog sina första steg med hjälp av KTH Innovation. I dag finns företagets pulsmätare hos 500 sportklubbar och stora träningskedjor världen över. Själv har han återvänt till KTH Innovation för att dela med sig av sina erfarenheter som affärscoach.

  • Ökar nätbutikernas intäkter upp till 30 procent

    Uppstartsföretaget Findify med en bakgrund från KTH har redan hunnit med att få innovationspriser och skaffa sig ett antal kunder. Anledningen är Findifys teknik som hjälper kunderna att hitta rätt produkter i nätbutiker, och det snabbt.

  • Studenter får hjälp att starta företag

  • Sex KTH-innovationer till Silicon Valley

    Den här veckan befinner sig sex svenska företag i USA och Silicon Valley för att visa vad de går för. De har alla det gemensamt att de på olika sätt har en mycket stark koppling till KTH och jobbar med IT. På plats ska företagen träffa investerare, affärsänglar och andra IT-företag för att på så sätt maximera möjligheterna att nå framgång i USA.

  • ”Vi måste modernisera technörden”

    Det är mycket som händer för Jaclyne Clarke just nu. Efter nästan tre veckor på resande fot är hon åter i Stockholm. För drygt en månad sedan vann hon Girls in Tech’s tävling Lady Pitch Night Europe 2015, och om hon inte hade att göra innan, så har hon desto mer att stå i nu.

  • Att få forskare att starta företag

    Tom Magnergård, entreprenör och affärscoach på KTH Innovation, hjälper forskare och studenter att omvandla sina forskningsidéer och rön till företag och produkter. – Vi möter många forskare och innovatörer som vill bli företagare, men som inte vet hur processen går till. Tryggheten är viktig att känna och den kan vi ge här på KTH Innovation, säger han.

  • De ska sänka fraktkostnaden med en femtedel

    En webbaserad tjänst som gör transporter både smidigare och snabbare, kan det var något? Det tycker LUP Technologies AB som står bakom webbtjänsten lupnr.se, som har potential att sänka fraktkostnaderna med upp till 20 procent.

  • Virtual Reality på riktigt

    Minns du den otroligt heta trenden virtual reality i mitten av 90-talet? Utrustningen kostade miljontals kronor och biljettpriset för den som ville testa en promenad i den virtuella världen var skyhögt. Nu gör tekniken comeback, men till en betydligt billigare peng. Dessutom har virtual reality långt många fler användningsområden idag än 1995.

  • Labourledare: KTH Innovation en förebild

    Brittiska Labourpartiets ledare kallar KTH:s innovationscentrum för en global förebild som det finns mycket att lära av. Uttalandet kom när han tillsammans med Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven besökte KTH i veckan.

  • Skrynklig yta ger snabbare kokning

    En ny sorts ytbeläggning, utvecklad av forskare på KTH, kan spara in mycket av all den energi som i dag läggs på driften av värmepumpar- och kylaggregat.

  • Sex KTH-innovationer till Silicon Valley

    Den här veckan befinner sig sex svenska företag i USA och Silicon Valley för att visa vad de går för. De har alla det gemensamt att de på olika sätt har en mycket stark koppling till KTH och jobbar med IT. På plats ska företagen träffa investerare, affärsänglar och andra IT-företag för att på så sätt maximera möjligheterna att nå framgång i USA.

  • Knappen som förenklar ditt mobilliv

    Första dagen på nya jobbet och du har arbetat stenhårt alternativt första dagen på semestern och du ska hitta hem till hotellet. Endera är du utarbetad eller jetlaggad, eller rentav en kombination av dem båda. Då trycker du på Shortcut Labs knapp och smartphonen visar efter några sekunder snabbaste vägen hem eller till hotellet. Var du än befinner dig.

  • KTH:s entreprenörer når större marknad

    KTH inleder samarbete med amerikanska FOUNDER.org, som utbildar och stödjer unga entreprenörer. Som enda nordiska lärosäte, bland de 22 utvalda i Europa och USA, ger det nya möjligheter för skolans unga innovatörer.

  • Hon hjälper dig att hjälpa till

    Crowdfunding - eller gräsrotsfinansiering - har tidigare använts för att hjälpa olika kulturprojekt och mindre företag att komma på fötter. KTH-studenten Malin Cronqvist insåg snabbt att detta sätt att finansiera något även fungerar utmärkt för internationellt biståndsarbete. Det på grund av att det finns ett stort behov bland donatorer och finansiärer att se att deras insats faktiskt gör skillnad.

  • KTH-företag prisas för innovativ hållbarhet

    Hallå Där Fredrik Hagblom, en av grundarna till och produktchef på företaget Greenely som hjälper folk att hålla koll på sin el- och vattenförbrukning. Ni är en av vinnarna i Green Innovation Contest, en tävling för hållbara innovationer. Hur känns det?

  • Ökad chans att kommersialisera forskning

  • Fondkompisen som ger klara besked

    En forskare och två studenter från KTH har grundat Fund Friends, som ska hjälpa privatpersoner att hålla koll på sina fondval på ett snabbare sätt med appar.

  • Han banar väg för företag i Silicon Valley

    Donnie Lygonis, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation, ska under tio månader hjälpa företag att etablera sig och utvecklas i Silicon Valley. – Jag är verkligen smickrad och glad. Det känns jättespännande att få lägga grunden till en nationell plattform på plats i USA, säger Donnie Lygonis.

  • Världens hetaste uppstartsföretag till KTH

    Sedan februari i år har 100 av världens mest intressanta uppstartsföretag konkurrerat om stöd från amerikanska Founder.org. Belöningen för de utvalda kommer i form av pengar men även kvalificerad hjälp med företagsbyggandet. Den 14 till 17 juni äger The World Founder Forum rum på KTH, och då kommer de företag som beviljats stöd till Sverige och universitetet.

  • Wordfeuddödaren är här

    Spelappar i mobilen är mer populära än någonsin, och Wordfeud samt Ordjakten är två ruskigt framgångsrika exempel. Nu har en KTH-student precis släppt OrdYatzy, en app som redan rönt stora framgångar och kan ge de redan etablerade spelapparna en riktig match.

  • Idéer frodas bland framtidens entreprenörer

    En mobilapp där gästerna väljer musik på festen eller en som underlättar vård i fattiga länder. Det var några av de närmare 30 olika ideér som presenterades när KTH Innovation lanserade tävlingen ”The $100K competition”.

  • Spelet som ska göra rekryteringen bättre

    Britta Nordin Forsberg, forskarstuderande vid KTH, har skapat ett spel för dator och mobil som ska stötta företag att rekrytera rätt kompetens. Hon menar att detta nya sätt att rekrytera på är både mer demokratiskt och träffsäkert.

  • ”Vi ska dubbla antalet affärsidéer”

    Nu blir det lättare för forskarna att göra affärer av sina forskningsidéer. Med 20 nya miljoner och en starkare organisation i ryggen ska affärscoacherna på KTH Innovation fördubbla antalet innovationer som når marknaden.

  • Patentera först – publicera sedan

    Vad bör jag tänka på om jag vill patentera min upptäckt? Och vad innebär det som står om immateriella tillgångar i kontraktet jag ska skriva på? Det är frågor som behandlas i en ny kortare översiktskurs för doktorander om immaterialrätt och patentfrågor.

  • Doktorander tränas i att påverka

    KTH vill att forskningen ska påverka samhället. Ett tankesätt som forskarstudenterna behöver komma in i, säger Tobias Oechtering, impact-ansvarig på Skolan för elektro- och systemteknik som ger kursen ”From research to impact”.

  • Vinnande idéer för bättre hälsa

    Kan rullatorer med stegräknare motivera äldre att röra sig mer? Kanske om antalet steg leder till rabattkuponger som kan delas med andra. Nya lösningar för att fler ska röra sig mer stod i fokus vid en kreativ verkstad.

  • Morgondagens techbolag presenteras idag

    Vilka av dagens unga teknikbolag blir framtidens Amazon, Spotify och Snapchat? När KTH Innovation den sista maj arrangerar Demo Day kommer nio uppstartsföretag inom techbranschen att visa upp sina produkter och tjänster. Alla nio har två saker gemensamt: en koppling till KTH och stor potential att växa till sig rejält.

  • Sommarjobbet skapade affärsidén

    Terminen är slut och för många KTH-studenter är det dags att sommarjobba. Om du stöter på problem på arbetsplatsen, tänk ett varv extra på lösningen: det kan bli nyckeln till ditt framtida företag. Så blev det för Max Dyrhage, som för två år sedan pluggade sitt sista år på Medieteknikprogrammet på KTH.

  • EU-miljoner till KTH-innovationer

    800 miljarder kronor. Så mycket pengar delar EU ut till europeiska företag under en sjuårsperiod. Vid det senaste pengaregnet är det inte mindre än fyra KTH-bolag som är med på listan över mottagare. Mest kapital får Gleechi, ett företag med rötterna i KTH-myllan som pysslar med VR-handskar.

  • Bli kvitt barnfetma och energislukande långduschar

    Vad sägs om AI-baserad odlingsteknik som möjliggör växthus i hemmet så du kan odla frukt året om? Eller en vattenmätare som håller reda på varje familjemedlems tid i duschen? Kanske behöver du ta hand om din eller familjens hälsa på ett bättre sätt. Då ska du spana in lösningarna med koll på barns fetma respektive hög stress. Dessa och andra nyheter lanseras nu på KTH.

  • KTH:s hetaste uppstartsföretag

    Nu är det dags för Demo Day. 12 nya bolag, alla med bakgrund från KTH, visar upp sina innovationer. Spännvidden är stor: Från uppvärmda datormöss och satellitteknik till appar som ska motverka matsvinn.

  • KTH Innovation Industry Day med Scania

    Välkommen till KTH Innovation Industry Day! En möjlighet att höra om hur ledande företag i industri arbetar med innovation, samarbetar med startups, och vilka utmaningar de möter i deras arbete.

  • Googles vd Sundar Pichai gästade KTH

    Första gången Googles vd kom till Sverige besökte han också KTH. På agendan stod mingel med KTH-anställda och studenter, samt ett rundabordssamtal om det senaste årets stora tekniksnackis: artificiell intelligens.

  • Deep tech - vad är det?

    Hallå där, Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation. Sedan fem-sex år tillbaka har begreppet deep tech börjat användas allt mer och i olika sammanhang – men vad är det egentligen?

  • KTH Innovations förinkubatorprogram