Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 20

  • KTH tar kampen mot näthat

    Hur kan vi motverka fejknyheter och näthat? Under evenemanget Media Hackathon på KTH samlades över 100 studenter, forskare och medieföretag för att komma med smarta lösningar på problemen – under 24 intensiva timmar.

  • Miljoner doneras till KTH-entreprenörer

    Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, donerar fem miljoner kronor till KTH. Pengarna går till ett entreprenörprogram som ska stärka ett entreprenöriellt tankesätt hos studenter och forskare.

  • KTH startup tar in 5 miljoner i tillväxtkapital

    Det Stockholmsbaserade startupbolaget Greenely stänger nu sin första riskkapitalrunda och tar in 5 miljoner kronor - ny styrelse och expandering står nu högst upp på agendan.

  • Högsta betyg för KTH:s innovationsarbete

    Hallå där, Lisa Ericsson, ledare för KTH:s innovationskontor som fått högsta betyg i en utvärdering av Vinnova. Hur känns det? – Det är självfallet mycket roligt och ett kvitto på att det vi gör och vårt arbetssätt skapar stort värde för KTH:s forskare och studenter.

  • Så gör du affärer på din KTH-forskning

    Tom Magnergård har gått varvet runt. Under studierna i industriell ekonomi startade han IT-företaget Activio som tog sina första steg med hjälp av KTH Innovation. I dag finns företagets pulsmätare hos 500 sportklubbar och stora träningskedjor världen över. Själv har han återvänt till KTH Innovation för att dela med sig av sina erfarenheter som affärscoach.

  • Studenter får hjälp att starta företag

  • ”Vi måste modernisera technörden”

    Det är mycket som händer för Jaclyne Clarke just nu. Efter nästan tre veckor på resande fot är hon åter i Stockholm. För drygt en månad sedan vann hon Girls in Tech’s tävling Lady Pitch Night Europe 2015, och om hon inte hade att göra innan, så har hon desto mer att stå i nu.

  • Labourledare: KTH Innovation en förebild

    Brittiska Labourpartiets ledare kallar KTH:s innovationscentrum för en global förebild som det finns mycket att lära av. Uttalandet kom när han tillsammans med Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven besökte KTH i veckan.

  • Ökad chans att kommersialisera forskning

  • ”Vi ska dubbla antalet affärsidéer”

    Nu blir det lättare för forskarna att göra affärer av sina forskningsidéer. Med 20 nya miljoner och en starkare organisation i ryggen ska affärscoacherna på KTH Innovation fördubbla antalet innovationer som når marknaden.

  • Patentera först – publicera sedan

    Vad bör jag tänka på om jag vill patentera min upptäckt? Och vad innebär det som står om immateriella tillgångar i kontraktet jag ska skriva på? Det är frågor som behandlas i en ny kortare översiktskurs för doktorander om immaterialrätt och patentfrågor.

  • Doktorander tränas i att påverka

    KTH vill att forskningen ska påverka samhället. Ett tankesätt som forskarstudenterna behöver komma in i, säger Tobias Oechtering, impact-ansvarig på Skolan för elektro- och systemteknik som ger kursen ”From research to impact”.

  • Vinnande idéer för bättre hälsa

    Kan rullatorer med stegräknare motivera äldre att röra sig mer? Kanske om antalet steg leder till rabattkuponger som kan delas med andra. Nya lösningar för att fler ska röra sig mer stod i fokus vid en kreativ verkstad.

  • Sommarjobbet skapade affärsidén

    Terminen är slut och för många KTH-studenter är det dags att sommarjobba. Om du stöter på problem på arbetsplatsen, tänk ett varv extra på lösningen: det kan bli nyckeln till ditt framtida företag. Så blev det för Max Dyrhage, som för två år sedan pluggade sitt sista år på Medieteknikprogrammet på KTH.

  • KTH:s hetaste uppstartsföretag

    Nu är det dags för Demo Day. 12 nya bolag, alla med bakgrund från KTH, visar upp sina innovationer. Spännvidden är stor: Från uppvärmda datormöss och satellitteknik till appar som ska motverka matsvinn.

  • KTH Innovation Industry Day med Scania

    Välkommen till KTH Innovation Industry Day! En möjlighet att höra om hur ledande företag i industri arbetar med innovation, samarbetar med startups, och vilka utmaningar de möter i deras arbete.

  • Googles vd Sundar Pichai gästade KTH

    Första gången Googles vd kom till Sverige besökte han också KTH. På agendan stod mingel med KTH-anställda och studenter, samt ett rundabordssamtal om det senaste årets stora tekniksnackis: artificiell intelligens.

  • Deep tech - vad är det?

    Hallå där, Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation. Sedan fem-sex år tillbaka har begreppet deep tech börjat användas allt mer och i olika sammanhang – men vad är det egentligen?

  • Från elevassistent till instrumentskapare

    Maria Svahn klev in på KTH med en bakgrund som elevassistent - ut från universitet går hon med en teknisk innovation, som hon och kursaren Josefine Hölling skapat tillsammans. Vikten av att ta tag i saker utan att grubbla så mycket är en av många erfarenheter duon tar med sig vidare i livet.

  • KTH Innovation Launch