Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Professor kritisk mot tystnad på KTH

  Finns det en tystnadskultur på KTH? Kaj Lindecrantz, professor, är kritisk mot bristen på diskussioner och öppna samtal när det uppstår problem i verksamheten. Det blir bara mummel i korridoren, ingen tar ansvar, hävdar han i ett debattinlägg.

 • När t-shirten avslöjar att du är stressad

  Efter nästan ett decennium av minskade arbetsorsakade besvär skjuter nu siffrorna i höjden. Det handlar om allt från fysiska smärtor i olika kroppsdelar till psykiska problem som stress, sömnsvårigheter och depression. Tursamt nog jobbar KTH-forskare med att minska riskerna för arbetsskador och sjukskrivningar, detta genom kläder som kan utvärdera både din arbetsmiljö och hur den påverkar dig.

 • Snabbare diagnos ska förhindra dödsfall och hjärnskador

  Varje år drabbas omkring 30 000 personer av stroke, och sjukdomen slår lika hårt mot män som kvinnor. Stroke är dessutom den tredje vanligaste dödsorsaken i världen, efter hjärtinfarkt och tumörsjukdomar. Det finns emellertid hopp. Ju tidigare en person som fått stroke behandlas, desto bättre ser framtidsutsikterna ut. Ny medicinteknik från KTH kan möjliggöra behandling redan under ambulanstransporten.

 • Grönt ljus för IT i hemsjukvård

  Sjukvårdspersonalens inställning verkar inte vara ett avgörande hinder för att införa e-hälsoapplikationer i distansvården av till exempel kroniskt hjärtsjuka. Det visar en nyligen genomförd studie.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22