Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Första KTH-professorn på plats i Södertälje

  En starkt industriell garnison i Sverige med en lång historik av framstående företag, det är vad Södertälje är. Här finns både världsledande produktutveckling och produktion som genererar stora värden för Sverige. KTH har varit en aktiv och framgångsrik spelare i detta och nu förstärks möjligheterna ytterligare då KTH Södertälje bland annat startar nya utbildningar, rustar upp forskningsmiljön och får sin första professur.

 • KTH-prefekt ger Södertälje framtidstro

  Hallå där, Kristina Palm, prefekt vid Tillämpad Maskinteknik, som fått S:ta Ragnhildsmedaljen av Södertälje kommun för KTH:s utbildningssatsningar i kommunen. Hur känns det? – Det känns väldigt bra, jag är stolt och glad.

 • Professor vill göra industrin smartare

  I nästa vecka invigs KTH:s nya campus i Södertälje. Men redan i höstas var den första professorn, Monica Bellgran, på plats. I tät samverkan med industrin ska hon bygga upp forskning och utbildning inom hållbar produktionsutveckling.

 • Häng med in på KTH:s nya campus

  På tisdagen invigdes KTH:s campus i Södertälje. Vi fick en guidning i lokalerna som på sikt ska hysa 1200 studenter. Följ med på rundturen i ett bildspel.

 • Nya pedagogiska grepp i Södertälje

  Undervisningsmiljöer som inspirerar till nytänkande är en av ambitionerna med KTH:s nya campus i Södertälje. – Det känns spännande och lovar gott inför framtiden, säger läraren Alexander Engström, som testat de nya lärosalarna och verkstäderna.

 • KTH och Science week positionerar Södertälje som kunskapsstad

  Med 100 programpunkter och 3600 anmälda deltagare försöker Science Week etablera Södertälje som en kunskapsstad. – Vi vill få alla som engagerar sig att känna att det finns hopp om en hållbar värld, säger Kristina Palm, prefekt för KTH Södertälje.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22