Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Så snabbt växer världens största städer

  Mellan åren 2000 och 2010 växte New York med 4,8 procent. Under samma tidsperiod var Shanghais tillväxttakt 65,6 procent. Nu har en KTH-professor tillsammans med några forskarkollegor tagit fram en teknik som snabbt, enkelt och kostnadseffektivt kan kartlägga världens städers tillväxt samt hur detta påverkar miljön.

 • KTH visar styrkan i Shanghai

  Syftet med KTH:s engagemang på världsutställningen i Shanghai är synnerligen glasklart. Nu ska Kinas professorer, näringsliv och makthavare bli uppmärksammade på KTH:s starka forskning när det gäller medicinteknik, grön it, hållbar stadsplanering och nanoelektronik. Målet är ett utökat samarbete mellan KTH och Kina.

 • Turnéstopp KTH för främsta kineserna

  Företagen är internationella. Och konkurrensen är internationell. Då måste också universiteten ha ett internationellt perspektiv och internationella kontakter, säger Li Zhenyu, professor på det kinesiska toppuniversitetet Tongji.

 • ”Det är i Kina det händer – inte här”

  När 20-årige elektrostudenten Andreas Lindgren klev av planet i Shanghai möttes han av 40-gradig, fuktig värme. Och kände på en gång att han var hemma. I dag, fyra år senare, talar han flytande kinesiska och tänker vara med och bygga framtidens Kina.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22