Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

 • KITCHEN

  Designing digital technologies for supporting energy-related behavior change in the kitchen.

 • Event Horizon

  Beyond the event horizon: tools to explore local energy transformations

 • Energy Review

  A systematic review of scientific literature on digital behavior change interventions for more sustainable energy behavior.

 • Energilösning i sikte för avlägsna regioner

  En ny lösning kan uppnå hållbar elförsörjning både avlägsna regioner och städer. En självförsörjande hållbar lösning för energi i arktiska samhällen har tagits fram av Qianwen Xu, biträdande lektor i elkraftteknik. Lösningen hamnade på IVAs 100-lista 2023 och kan förbättra en hållbar elförsörjning i avlägsna regioner.

 • Forskarna om omställningen till hållbar energi

  Kan ekonomisk tillväxt vara hållbar, är omvandligen till en fossilfri framtid genomförbar och vilken är den största förändringen som forskarna vill se till 2040? Det är några av frågorna som talarna på KTH Energy Dialogue svarar på.

 • KTH-forskare bakom genombrott som kan halvera datahallarnas energiförbrukning

  Forskare vid KTH har funnit ett sätt att bättre ta tillvara kraften hos världens internetservrar. Genom att samordna datatrafiken har de lyckats höja hastigheten i både beräkningar och dataöverföring. Nu har deras programvara potentialen att halvera energiförbrukningen i varje datahall.

 • Forskning i omställning till förnybara energikällor vinner SER Junior Prize

  Att analysera utmaningarna i övergången från traditionella till hållbara energikällor gav Stefan Stankovic, doktorand på KTH, SER Junior Prize.

 • Fastigheters totala klimatpåverkan i fokus i ny studie

  Fastighetsbeståndet har stor klimatpåverkan över tid. Det har forskare på KTH sett när de undersökte klimatpåverkan i nyproducerade bostäder i Hammarby Sjöstad i Stockholm och upptäckte att vissa fastigheter hade 50 procent högre utsläpp än andra.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22