Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • KTH-forskarna som är på plats i Almedalen

  Under Almedalsveckan 2015 på Gotland kommer en rad KTH-forskare att vara med och delta i olika seminarier. Här är ett axplock ur den lista med seminarier som kommer att ges och den KTH-kompetens som finns på plats från och med den 28 juni.

 • Satellit och rymdballong öppnar fönster mot universum

  Partikeldetektorn PAMELA och rymdteleskopet PoGOLite är två KTH-projekt som jagar antimateria respektive röntgenstrålning i universum. – Det mest spännande med grundforskning i rymden är att vi lär oss mer om vårt universum, och vem vet hur våra nya rön kan komma att påverka samhället framöver, säger Mark Pearce, KTH-professor i astropartikelfysik och medverkande konstruktör till båda projekten.

 • Forskningsprojekt om trafiksäkerhet

  Länsförsäkringars Forskningsfond utlyser forskningsmedel på temat trafiksäkerhet. Utlysningen fokuserar på hur den digitala utvecklingen med ökad distraktion, automatisering och med en mer komplex trafikmiljö påverkar trafiksäkerheten och samspelet i trafiken.

 • Control of Transport Systems

  The emerging information and communication infrastructures in the traffic systems give completely new ways of improving the efficiency and safety of transport.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22