Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 14

  • Ständigt denne debattör

    Tv-licenser, arbetande robotar och globala nätuniversitet är några av de aktuella samhällsfrågor som engagerar Gunnar Karlsson. Det har gjort honom till KTH:s meste debattör. Han får nu KTH:s pedagogiska pris.

  • Han befriade alla datorägare från TV-avgift

    Tack vare professor Gunnar Karlssons engagemang slapp närmare en halv miljon datorägare betala TV- och radioavgift. Radiotjänst tvingades backa från sina krav och har återbetalat närmare 150 miljoner.

  • Gör din röst hörd i Campi!

    Nu kan du lufta dina åsikter i Campi och ge respons på tidningens innehåll. Campi har lanserat en kommentarfunktion.

  • KTH-professor i debatt om vetenskaplighet

    Om etablerad vetenskap jämställs med pseudoteorier är skolan illa ute och kanske på sikt även samhället. Det befarar bland andra KTH-professorn Christina Moberg som lyft frågan i en debattartikel.

  • "Professorer kan inte skriva"

    Professorer tror ofta att de kan skriva, men det kan de inte. Det hårda omdömet kommer från Sune Olofson, pensionerad debattredaktör med mångårig erfarenhet från Svenska Dagbladet. Han sablar ner de forskningsansvariga på Sveriges lärosäten vid ett seminarium om hur debattartiklar ska se ut för att bli publicerade.

  • Debatt: Verkligheten ser annorlunda ut

    KTH:s prorektor Eva Malmström Jonsson och prodekanus Per Berglund svarar på studenten Hugi Ásgeirsson debattinlägg om de nya riktlinjerna för valbara kurser:

  • ”Lika lön för lika arbete”

    KTH följer inte de ersättningsnivåer för stipendiater som Svenska institutet satt upp, skriver Saco-föreningen vid KTH i ett debattinlägg. KTH:s nya beslut om nivåerna visar på godtycklighet och drabbar många individer ekonomiskt, enligt Kristina Östman, doktorandansvarig och Lars Abrahamsson, vice ordförande:

  • Fartfylld debatt gav pedagogisk framgång

    I stället för de sedvanliga uppsatserna fick Svante Mandells studenter debattera sitt ämne. Resultatet blev en succé.

  • ”Konstigt att problemet lyfts först nu”

    KTH:s bristande framförhållning är uppseendeväckande, skriver KTH:s Saco-förening i ett svar på rektors replik i debatten om stipendiaternas ersättningsnivåer.

  • Så publicerar du forskningen på nätet

    Det finns ett kvalitetssäkrat och avgiftsfritt sätt att möta kravet att forskningsartiklar ska vara fritt tillgängliga på internet. Därmed behöver man inte betala avsevärda summor pengar för att följa bland andra Vetenskapsrådets krav på ”Open Access”, skriver fysikprofessorn Tommy Ohlsson.

  • ”Begränsad möjlighet att höja stipendier”

    Möjligheten att höja ett doktorandstipendium i efterhand är mycket begränsad. KTH undersöker nu om det är möjligt att komplettera stipendier med deltidsanställningar, skriver rektor Peter Gudmundson i en replik på Saco-föreningens kritik mot KTH:s stipendienivåer:

  • Campis läsare vill ha mer debatt

    Tre av fyra läsare har ett positivt helhetsintryck av Campi. Årets mest uppskattade artiklar handlade om KTH:s antistresskampanj och Årets lärare. Men mer debatt och granskande artiklar skulle göra KTH:s personaltidning ännu bättre. Så kan man sammanfatta resultatet från den läsvärdesundersökning som gjordes i våras.

  • Rektor: Katastrofal brist på mattelärare

  • ”Finns inga perfekta tekniska system”

    Forskningen på KTH är samhällsrelevant, men den tar liten plats i samhällsdebatten. Det tidigare debattforumet Pro et Contra breddas nu och dialogen om tekniken i samhället fortsätter i KTH Samtal.