Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 9

  • Könsneutralt kursmaterial ger fler godkända studenter

    Efter att KTH-forskarna Maria Svedin och Olle Bälter stöpt om kursmaterialet i en programmeringskurs till att vara mer könsneutralt gjorde de en intressant upptäckt. Så väl fler kvinnor som män klarade utbildningen och därigenom ökade genomströmningen.

  • Fokus på studenternas viktigaste fråga

    Studenter tycker att pedagogiken är den viktigaste utbildningsfrågan. Men undervisningskvaliteten på olika lärosäten varierar stort. Johan Alvfors, Sveriges förenade studentkårer, vill lyfta statusen på läran om lärandet.

  • "Svårt skapa informella ytor på digitala konferenser"

    Digitala akademiska konferenser har svårt att få till arenor för nätverkande och idéutbyten. Arnold Pears på Lärande delar med sig av sin erfarenhet av konferenser online.

  • ”Learning glass” lyfter distansundervisningen

    I en studio på KTH laborerar man med videoinspelningar där föredragshållaren kan anteckna på en glasskiva. Med en air av magi lyfter ”Learning glass” distansundervisningen till nya höjder.

  • Verktygslådan - lärande för hållbar utveckling

    Hållbar utveckling ska integreras i KTH:s samtliga utbildningsprogram. Som ett stöd för detta arbete har Verktygslådan - Lärande för hållbar utveckling utvecklats.

  • Ingenjörsutbildning i samhället

    Forskningen syftar till att påverka den strategiska utvecklingen av ingenjörsutbildning i ett brett perspektiv. Syftet är att i förlängningen bidra till att vi utbildar den kompetens som är relevant för att Sverige ska kunna fortsätta att utvecklas som en ledande tekniknation. Vårt mål är att förbereda och rusta KTH och våra samarbetspartners inför snabba förändringar.

  • Teknikens och naturvetenskapens didaktik

    Inom forskningsområdet Teknikens och naturvetenskapens didaktik (TN-didaktik) på KTH undersöker forskarna teknikämnets undervisningspraktik - varför, vad, hur och för vem - på samtliga undervisningsnivåer. Målet är att främja teknikämnets utveckling i svensk förskola, grund- och gymnasieskola och bli en av de främsta forskningsmiljöerna inom TN-didaktik, både nationellt och internationellt.

  • Utbildningsprogram vid Lärande på KTH

    Institutionen för lärande har i uppdrag att utöver ingenjörer även utbilda lärare till gymnasiet eller högstadiet.

  • Forskningsområden inom Lärande på KTH

    Institutionen har samlat forskning kring lärande i STEM (Science, Technology, Engineering and Math) och digitalt lärande för att kunna ta ett helhetsgrepp på forskning i lärande på alla nivåer, från förskolan till högskolan. Aktuella forskningsområden och grupper är digitalt lärande, global kompetens, ingenjörsutbildning i samhället, studier i den högre utbildningens organisering (forskargruppen HEOS) och teknikens och naturvetenskapens didaktik.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22