Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 6
-
Forskare vill se miljövänligare mat på KTH
Fler borde ta hänsyn till miljö och etik när de beställer mat och fika genom catering, anser Annika Carlsson Kanyama, forskare inom industriell ekologi. KTH skulle kunna gå i bräschen för ett hållbart campus avseende mat, skriver hon i ett inlägg.
-
Framtidens mat odlas i KTH:s växthus
Ett miljöanpassat växthus på campus ska inspirera till en grönare matproduktion. KTH:s forskare vill visa på möjligheter med odling i stadsmiljö. Alger och kryddor är några tänkbara grödor. Och kanske kan insekter stå på lunchmenyn på campus i framtiden.
-
Forskare mobiliserar för hållbar mat
Ett nybildat nätverk, KTH Food Network, vill öka och samla intresset för hållbar mat på KTH. Forskare, studenter och restauranger på campus ska engageras, i syfte att minska matens miljöpåverkan.
-
KTH vill rädda maten
KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.
-
Miljöorganisationers arbete med hållbar mat under lupp
Vad är det som får oss att välja hållbar mat till frukost, lunch och middag? Våra ideal är en av de faktorer som spelar roll. Enligt forskare vid KTH och Lunds universitet kan förändrade ideal vara något ideella miljöorganisationer skulle kunna arbeta med för att vår matkonsumtion ska bli än mer hållbar.
-
Hur kan en familj äta mer hållbart?
Tio hushåll i Sverige ska ingå i en ny studie där forskare från bland annat KTH ska hjälpa familjerna att äta mer hållbart. Syftet är att hitta ett batteri av åtgärder och förändringar som behövs för att underlätta för hushåll att ställa om.