Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Forskningsmiljoner till stöddig elkabel

  När Stiftelsen för Strategisk Forskning - SSF - nu delar ut 80 miljoner kronor tillfaller 32 av dem två stycken KTH-forskare. Ulf Gedde - en av de två som får 16 miljoner kronor - ska använda pengarna till forska om en kabel som högst effektivt och miljövänligt klarar av att överföra el från solcellsparker i Sahara till Europa.

 • KTH:s lunchmat blir miljövänlig energi

  Lunchresterna du lämnat på din tallrik förvandlas just nu till biogas vid en försöksanläggning i skogsbrynet vid Brinellvägen på Campus KTH. Experimentet kan bli ett första steg till att låta matavfallet från restauranger och kök vid KTH bli både elektricitet och värme.

 • Glasklart!

  Glaspannor på taket gör att solljus kan värma upp hus helt ljudlöst, utan koldioxidutsläpp och med minimal driftskostnad. Peter Kjaerboe, KTH-forskare i energiteknik, har medverkat till utvecklingen av den nya metoden att tillvarata ljusets energi genom returglas.

 • ”Sociala ingenjörer är framtidens ledare”

  Therese Norström ville göra en insats för de utsatta. Hennes undersökning i två byar i Mozambique visade att KTH-teknik för förnybar energi kan höja bybornas levnadsstandard flera gånger.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22