Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • De utvecklar framtidens undervattensrobotar

  Forskare vid KTH har fått ett anslag om 100 miljoner kronor för att utveckla nästa generations undervattensrobotar. Pengarna går till forskningscentret Swedish Maritime Robotics Centre (SMaRC), en nationell och tvärvetenskaplig samlingspunkt för forskning och utveckling av maritima robotar för havsodling, områdesbevakning och miljömätningar.

 • Äventyrare söker svar i KTH:s arkiv

  Äventyraren Ola Skinnarmo tar vid där forskningsingenjören Bengt Grisell slutade. Inför Grönlandsexpeditionen som ska söka vraket efter skeppet Vega träffades de i KTH:s arkiv. Där studerade Skinnarmo unik dokumentation om förlisningen som KTH-veteranen tagit fram. På fredagen återupptog Ola Skinnarmo sin resa för att leta efter skeppet som han kallar för svensk polarhistorias största symbol.

 • KTH kopplar grepp om Arktis

  Avdelningen för teknik och vetenskapshistoria på KTH får 7 miljoner kronor från Mistra för att forska om Arktis framtid.

 • Arktis har inte en framtid

  KTH-forskare har undersökt vad olika företag och nationer haft för framtidsvisioner om Arktis, och mer specifikt när det kommer till företagens önskemål och retorik rörande utvinning av naturtillgångar där. Forskarna har studerat både hur visionerna ser ut idag och hur de sett ut historiskt. Resultaten visar bland annat att företagens visioner ofta inte har förverkligats.