Till innehåll på sidan

ForskarFredag 2022

Välkommen till ForskarFredag 2022. Evenemanget äger rum på Albanova i Stockholm, och vissa delar sänds även online. ForskarFredag ger dig chans att ta del av föreläsningar och samtal med några av landets främsta forskare. Temat för årets evenemang är "En bättre och friskare värld”.

Tid: Fr 2022-09-30 kl 09.00 - 17.00

Plats: AlbaNova samt online

Forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. På ForskarFredag får publik och forskare mötas under experiment, föreläsningar, samtal, guidade visningar i forskningsmiljöer, tävlingar, utställningar och mycket mer. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning mot barn och unga. Evenemanget ges på plats på AlbaNova och vissa delar sänds digitalt. 

Årets ForskarFredag har temat ”En bättre och friskare värld”. Genom temat fördjupas kunskapen om naturens och människans hälsa och kopplingen däremellan – för när vi tar hand om jorden tar vi också hand om livet!

Sedan 2021 finns en nationell bokningsplattform  där skolklasser och grupper kan låna en forskare för ett samtal och/eller seminarium, antingen fyiskt eller digitalt. 

ForskarFredag arrangeras av Vetenskapens hus tillsammans med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet, Scania, SciLifeLab och Stockholms stad. Evenemanget är en del av vetenskapsfestivalen European Researchers' Night med evenemang över hela Europa.

ForskarFredag Stockholms webbplats

Kontakt

Projektledare för ForskarFredag i Stockholm:

KTH:s representant i projektgruppen:

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-06-08