Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH:s rektor Anders Söderholm

Anders Söderholm är rektor för KTH sedan den 1 december 2022. I linje med KTH:s vision driver han ett KTH som tar ledningen för en hållbar samhällsutveckling genom utbildning, forskning och innovation.

Anders Söderholm har arbetat inom universitet och högskolesektorn på en rad olika poster. Bland annat har han varit generaldirektör för UKÄ, Universitetskanslersämbetet, 2017-2022, generalsekreterare för SUHF, Sveriges Universitet och Högskoleförbund. Han har även varit rektor vid Mittuniversitetet under åren 2008-2016 och för Handelshögskolan vid Umeå universitet åren 2000-2003.

Anders Söderholm har sin akademiska bakgrund från Umeå universitet där han disputerade 1991 med en avhandling om kommunal näringslivspolitik. Han har innehaft en professur i företagsekonomi, varit forskare och lärare inom industriell ekonomi på KTH 1998-99 och 2003-2004. Han har även varit gästforskare vid Stanford University och Åbo Akademi.

Som rektor är ett av hans mål att KTH ska fortsätta utvecklas som ett ledande tekniskt och internationellt universitet för en hållbar framtid.

Kontakt

E-post: rektor@kth.se

Anders Söderholm i sociala medier

Blogg

Anders Söderholm skriver på ett personligt sätt om vad som händer i högskolesektorn och på KTH inom forskning, utbildning och samverkan. Både i det stora och lilla perspektivet. Han bloggar löpande med start andra veckan i december 2022.

Anders Söderholms blogg

X (tidigare Twitter)

Anders Söderholm skriver om senaste nytt och hur KTH bidrar till samhällsutvecklingen inom bland annat hållbar utveckling och internationalisering.

Anders Söderholms konto på X