Postdoktor (stipendiat) inom ”Laboratorier på textil: en ny plattform för kroppsnära diagnostik”

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

www.hamedilab.com

Arbetsplatsen

Positionen är förlagd till Hamedi Lab forskargrupp ( www.hamedilab.com) vid institutionen för Fiber och Polymerteknologi, skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH och i samarbete med Wallenberg Wood Science Center WWSC ( www.wwsc.se).

Arbetsuppgifter

Under de senaste åren har forskningen gjort stora framsteg gällande material som tillåter elektrokemisk utläsning av biomolekyler som finns nära kroppen (huden). Problemet med dessa sensorer är dock fortfarande att deras mekaniska egenskaper och porositet inte matchar människokroppen.
I detta forskningsprojekt kommer vi att använda oss av textilier som en plattform för att bygga kroppsnära biosensorer, då kläder är det ideala materialet att bära på kroppen. Vi kommer att utveckla material och metoder som tillåter oss att integrera flera funktioner inklusive mikrofluidik och elektrokemi direkt i textil. Vi uppnår detta genom att: i) Utnyttja tryckteknik på textil i kombination med vissa textiliers förmåga att suga upp och transportera vätskor. ii) Använda elektroaktiva fibrer (exempelvis kolfiber och metalliska fibrer) för att utföra elektrokemi på enskild fibernivå inne i textilier. iii) Utvärdera olika bio-baserade textila material (som viskos och bomull) för att lagra biomolekyler samt utföra biokemi inne i textilen.

Kvalifikationer

Den sökande bör ha en doktorsexamen (ej äldre än 5 år) inom områden som är relevanta för denna position, såsom analytiska metoder, e-textilier, eller mikro total analyssystem.

Ansökan

Du skickar din stipendieansökan via mail till inpe@kth.se. Du som sökande har huvud-ansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast 2018-08-06. Märk din ansökan med diarienummer C-2018-0745.

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Curriculum vitae
  • Personligt brev (innehållande beskrivning av tidigare erfarenheter inom det vetenskapliga området och motivering till varför du har intresse av detta uppdrag)
  • Researcher statement (max 2 sidor)
  • Kontaktuppgifter till tre referenser

Observera att det är ett stipendium, inte en anställning, som du ansöker om.

Om stipendiet/stipendierna

Period: 1 år med möjlighet till förlängning ytterligare 1 år

Omfattning: Heltid
Antal stipendiater som söks: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Stipendium ersättning: Enligt KTH:s regler för postdoktorstipendier

Ort: Stockholm

Kontaktperson

Mahiar Max Hamedi, Docent

E-post: mahiar@kth.se

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Till sidans topp