Postdoktor stipendiat i solbränsle

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Projektbeskrivning

Forskning rörande syntes, karaktärisering och tillämpning av katalysatorer såsom molekylära metallkomplex och metalloxider till (foto)elektrokemisk vattenoxidation och vätgasproduktion.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i kemi ej äldre än fem år. Erfarenhet från design och syntes av olika metallkomplex och metalloxider, utredning som katalysator för vattenoxidation och vätgasproduktion, användning av elektrokemisk och fotoelektrokemisk teknik för att undersöka egenskaper av katalysatorer i lösningar och i funktionella celler utgör ett nödvändigt krav.

Ansökan

Du skickar din stipendieansökan via mail till skowron@kth.se. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast tillhanda 2018-02-26. Märk din ansökan med diarienummer C-2018-0122.

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Curriculum vitae
  • Personligt brev (innehållande beskrivning av tidigare erfarenheter inom det vetenskapliga området och motivering till varför du har intresse av detta uppdrag)
  • Researcher statement (max 2 sidor)
  • Kontaktuppgifter till tre referenser

Observera att det är ett stipendium, inte en anställning, som du ansöker om.

Om stipendiet/stipendierna

Period: Två år

Omfattning: Heltid
Antal stipendiater som söks: 1

Stipendium ersättning: 25 000 kr per månad

Ort: Stockholm, KTH, Institution för kemi, avd för organisk kemi

Kontakt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Till sidans topp