Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Marianne Loor

Profilbild av Marianne Loor

Om mig

Tjänstledig 1 november 2021-1 november 2023
Kommunikationsansvarig vid Avdelningen Forskningsstöd (Research Support Office, RSO).
 
Avdelningen Forskningsstöd hjälper KTH:s forskare att hitta och ansöka om extern finansiering, hantering av avtal och andra affärsjuridiska frågor, etablering och utveckling av KTH:s centrumbildningar och forskningsinfrastrukturer, strategiska forskningsområden. RSO ger även stöd i frågor om forskningsetik, exportkontroll, avtalsfrågor, donationer mm. Hitta vem du ska fråga om vad på avdelningen Forskningsstöd (RSO).
 
Under 2021 pågår projektet Forskningsstöd 2022 för att göra stödet mer känt och bättre använt. Kontakta mig för att få veta mer.
 
Prenumerera på RSO Newsletter för aktuella workshops och seminarier som också publiceraas på RSO kalender. Detta nyhetsbrev skickas ut omkring den 25 varje månad med  senaste nyheter om stora utlysningar,  workshops samt stöd från RSO:s forskningsrådgivare mm. Prenumerera som skickas ut varje månad omkring den 10:e med fokus på EU-utlysningar och nyheter om det nya ramprogrammet Horizon Europe 2021-2027.
 
På uppdrag av KTH:s vice rektor för forskning, Annika Stensson Trigell, utvecklar RSO en webbutbildning för KTH:s ledare av forskningssamverkan.  De första modulerna i onlineverktyget Canvas  om IP, Datahantering och Öppen Vetenskap samt Kommunikation lanseras 2021. Här finns information om kurser och seminarier 2020 och 2021.
 
Jag deltar i en arbetsgrupp för EU-projektet RETHINK, som syftar till att förnya och anpassa europeisk forskningskommunikation till framtidens möjligheter och utmaningar.Svensk projektpartner är Vetenskap & Allmänhet.
 
Jag deltar i projektet Utopian Stories, ett tvärvetenskapligt projekt mellan litteraturforskare, klimatforskare, museipedagoger och medborgare om ljusare hållbara framtidsberättelser för att mobilisera omställning.